01.02.2022.

14:25

Foto: printscreen

Vesti

PREMINUO PETAR TUTOVAC! Bio je tvorac OVIH poslastica koje će vas vratiti u detinjstvo!

Petar Tutovac je iz Hrvatske u Srbiju došao na predlog tadašnjeg direktora ,,Bambija,,i osnivača Kompanije, Momčila Filipovića.

U potrazi za najukusnijim keksom, šezdesetih godina krenulo se širom Evrope. Nakon godinu dana u Italiju u Milanu po uzoru na njihov "Plazmom" keks koji se topio se u ustima odluka je pala da se samo ovaj keks proizvodi u našoj Komapaniji, za medije kažu u Bambiju Požarevac.

Uporedo sa razvijanjem keksare u Požarevcu tragalo se i za najstručnijim kadrom, pa je tako i na preporuku došao Petar Tutovac za čije ime se vezuje i proizvodnja prve plazme u Požarevcu. Nakon male proizvodnje koju je započeo, svojim napredovanjem postao je i tehnički direktor "Bambija" kome su ime dali roditelji mališana na objavljenom konkursu za davanje nimena Fabrici keksa u Požarevcu.

Informer

Petar Tutovac, kome će zasigurno biti zahvalna sva deca sveta koja obožavaju plazmu , napravio je ovaj proizvod tako što je umesto šećera u proizvodnju keksa krenuo da koristi med , pa je tako Požarevačka plazma postala prepoznatljiva širom sveta. Iskoristio je i momenat vođenja proizvodnje i na kutiju ove najomiljenije poslastice stavio sliku svoje ćerke, koja je dugo bila najprepoznatljivija devojčica širim tadašnjih zemalja.