02.02.2022.

14:18

Foto: printscreen

Vesti

CEO KBC DR DRAGIŠA MIŠOVIĆ OD PETKA U KOVID SISTEMU! Na respiratorima 24 pacijenta, NAJBROJNIJA OVA GRUPA LJUDI!

- Veliki je problem da se zbrinu svi pacijenti koji su ranije bili zakazani, uglavnom pacijenti koji boluju od malignih bolesti, tu imamo i operisanih. Sada moramo da ih razmestimo u druge kliničko bolničke centre. Takođe, pacijenti koji su imali zakazane preglede. Pokušavamo da i danas i sutra urade taj pregled, jer od petka neće biti moguće to uraditi u narednom periodu - kaže dr Savić.

Na odeljenjima Interne medicine i Hirurgije je oko 60 pacijenata, koji će biti prebačeni u druge zdravstvene ustanove.

- Pokušavamo da Urologiju koja je sada u kovid sistemu izuzmemo iz kovida i da nastavimo da pacijente kojima je neophodno dalje bolničko lečenje sa strane hirurgije, da tu nastavimo sa lečenjem i da pokušamo da nastavimo sa operacijama pacijenata koji čekaju na operaciju malignih bolesti - kaže dr Savić za RTS.

Dodaje i da KBC Dragiša Mišović neće biti u Hitnoj službi i moli pacijente za razumevanje da ne dolaze tu za hitne slučajeve.

Informer

Od prošlog petka u crvenoj zoni je B blok, u kojem se trenutno nalazi 189 pacijenata, od toga 41 dete i 35 majki u pratnji. Klinička slika kod hospitalizovane dece je blaga, potvrdio je dr Savić.

Na respiratoru su 24 pacijenta, uglavnom stariji.

- Specifično za ovaj period je da je dosta visoka starosna struktura, uglavnom su pacijenti preko 70 godina. Ima i mlađih, ali preko 80 odsto su starije životne dobi - kaže dr Savić.

Dodaje da se veliki broj zaposlenih koji su oboleli od korona virusa vratio u stroj, te da je sada bolja situacije nego prošle nedelje.