Autor: Informer.rs

11.02.2022.

14:32

Foto: printscreen

Vesti

AMAN, LJUDI, HOĆETE DA POMAŽEMO MANIJACIMA DA SILUJU I UBIJU DECU? Informer osuđen jer je objavio sliku male Monike dok je trajala potraga

 

Gotovo svi mediji u Srbiji su tih dana kao udarnu vest objavili fotografiju male Monike sa ciljem da je neko prepozna i da se devojčica što pre pronađe. Međutim, Informer se sada proglašava krivim jer je pomogao u potrazi. Ovim povodom se na Tviteru oglasio glavni urednik Informera, koji se pita da li u budućnosti novinari treba da kriju identitet nestale dece i tako otežaju potragu za njima.

Informer

Dragan J. Vučićević

- Država me, kao odgovornog urednika, osudila na 150.000 dinara kazne jer su Informer novine objavile sliku Monike Kahrimanović, žrtve “Malčanskog berberina”. A sliku smo objavili u vreme kada je trajala potraga za Monikom!?!
Kad nestane neko drugo dete da to krijemo?! Je l’ to? -  
piše Vučićević na Tviteru.

On se pita kako treba da u budućnosti da se postave novinari i medijske kuće.

- Šta ćemo kada se desi neka nova otmica deteta? Ne dao Bog, ali desiće se svakako, pre ili kasnije…Roditelji u haosu, policija traga za otmičarima, a mi u medijima krijemo lice otetog deteta?! Kome je to u interesu? Za koga radi nezavisno pravosuđe? Koga štiti? Pedofile?!? - kaže glavni i odgovorni urednik Informera.
 

Informer

Malčanki Berberin

On dodaje da je ovo besmisleno, posebno ako imamo u vidu da objavljivanje fotografija pomaže u istrazi.

- Priča se o “Amber alertu”, traže se novi načini da se što lakše i brže pronađu oteta deca… 
A onda se mediji drakonski kažnjavaju zato što pomažu u potrazi dece?!?
To nije samo glupo, to je kretenski i idiotski! -
zaključuje Vučićević.