Autor: Informer.rs

11.02.2022.

15:25

Foto: Opština Savski venac

Vesti

OTVORENO IGRALIŠTE U VRTIĆU "KRALJICA JELENA ANŽUJSKA"

Završeni radovi se odnose na postavljanje novog, modernog urbanog mobilijara - ljuljaške, klackalice, njihalica, tobogan i gumena sigurnosna podloga. 

Informer

Ova akcija je realizovana zahvaljujući građanima koji su glasali za projekat opštine i predstavlja izuzetan primer kako se Savski venac trudi da mališanima obezbedi što bolju i zdraviju sredinu za odrastanje i život.
-Deci koja borave u vrtiću omogućili smo da se bezbedno igraju na novom urbanom mobilijaru jer su stare sprave bile oštećene i nebezbedne za igru. Mališani sada mogu da uživaju u još jednom uređenom kutku za igru i druženje koje je opremljeno najsavremenijim spravama i rekvizitima za igru i rekreaciju. Sada sa ponosom možemo da kažemo da smo postavili duplo veći broj sprava koje su izgrađene od kvalitetnog materijala, a mališani iz ovog dela opštine imaju svoje novo mesto za provođenje lepih trenutaka sa vršnjacima – izjavio je predsednik opštine Savski venac, Miloš Vidović.

Informer

Popravka prostora u okviru vrtića je realizovana na osnovu nagrade koju je osvojila opština Savski venac u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, kada se  glasalo za predloge lokalnih projekata opštine, a pobednik projekat koji je osvojio najveći broj glasova je popravka prostora u Vrtiću „Kraljica Jelena Anžujska“. Na osnovu priznanja za osvojeno 1. Mesto za najviše poslatih fiskalnih računa u kategoriji srednjih opština, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i GO Savski venac su potpisale ugovor o dodeli novčanih sredstava na ime nagrade u takmičenju gradova i opština u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

Informer

-Drago mi je da smo zahvaljujući dobroj saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a pre svega zahvaljujući učešću sugrađana, uspeli da našim najmlađim stanovnicima obezbedimo kutak za igru i zdravo odrastanje. U tom pravcu ćemo nastaviti i u narednom periodu - rekao je Vidović i dodao da je realizovani projekat od izuzetnog značaja za opštinu koja nastoji da sprovede što više ovakvih akcija kako bi doprineli da naša deca imaju što bolji sadržaj za zabavu.