14.02.2022.

11:48

Foto: Fotoilustracija

Vesti

ISPLATA JE JOŠ JEDNA POTVRDA USPEŠNE EKONOMSKE POLITIKE! Evo kada mladi mogu da očekuju novac!

Mali je to rekao u Skupštini Srbije obrazlažući dopune Zakona o privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 19 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid-19.

- Mi ćemo svima koji se budu prijavili, novac prebaciti 1, 2. i 3. juna - rekao je Mali.

Oni koji su se prijavili za pomoć koja je uplaćena u februaru ne moraju ponovo da se prijavljuju, a mladi koji su u međuvremenu napunili 16 godina se prijavljuju od 16. do 31. maja.

Informer



Mali je kazao da je više od million mladih dobili pomoć države.

- Za nas je ovo izuzetno vazna pomoć, hteli smo da pokažemo snagu naših javnih finansija. U poslednje dve godine u vreme najteže krize nasa zemlja je izdvojila 8,7 milijardi evra, odnosno preko 18 odsto BDP-a da pomogne i privredi i građanima - rekao je Mali.

On je istakao da je država ispunila svako obećane koje je dala u dan, i dinar.

- Pokazali smo koliko je država jaka, to je slika potpuno drugačije Srbije koja pobeđuje u ekonomiji. Isplata mladima je jos jedna potvrda uspešne i odgovorne ekonomske politike - poručio je ministar finansija.

Podsetio je da je prošle nedelje najstarijim sugrađanima isplaćeno po 20.000 dinara, navodeći da je to najveća pomoć koju su penzioneri pojedinačno dobili.