22.02.2022.

23:00

Foto: printscreen

Vesti

PATRIJARH POZVAO NAROD DA SE PRIDRUŽI AKCIJI DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI! Evo ispred kojih sve hramova će se nalaziti punktovi

Akcija će se sprovoditi od 10 do 14 časova u hramu Svetog Save na Vračaru, u hramu Svetog Jovana Vladimira u naselju Medaković, u hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi, u hramu Svetog Aleksandra Nevskog i u Svetonikolajevskoj crkvi u Zemunu.

Informer

 

Patrijarh Porfirije i ranije je apelovao na značaj dobrovoljnog davanje krvi, a više puta je i spostvenim primerom ukazao na važnost ovog humanog čina.

Tako je prošle godine nakon služenja liturgije otišao na punkt za dobrovoljno davanje krvi i sa sveštenikom dao primer vernicima.

- Bogu hvala otac Milan i ja smo zdravi, pa smo zajedno prvo služili svetu Liturgiju u Crkvi Svetog Luke na Košutnjaku i prineli beskrvnu žrtvu za život sveta, a potom smo u Parohijskom domu Hrama Svetog Jovana Vladimira u naselju Medaković, gde je punkt Zavoda za transfuziju, dali krv da bismo pomogli lekarima, naslednicima Svetog apostola Luke da iscele neku našu sestru ili brata.
Molitvama Svetog Apostola i jevanđeliste Luke, Gospode Isuse Hriste pomiluj nas 
- napisao je patrijarh Porfirije tada.