10.03.2022.

18:37

Foto:

Vesti

MASKE VIŠE NISU OBAVEZNE, OSTAJE PREPORUKA DA SE NOSE U ZATVORENOM PROSTORU!

Ministarka Darija Kisić Tepavčević naglasila je da ukidanje važenja kovid propusnica stupa na snagu od subote, ali da na snazi ostaju preporuke za nošenje maski u zatvorenim prostorima.

To znači da se nenošenje maski neće kažnjavati.

- Nošenje maske je na nivou preporuke, tako da nema sankcionisanja ukoliko se preporuka ne poštuje. Ipak svako okupljanje u zatvorenim prostorima sa sobom nosi rizik, te treba da budemo odgovorni pre svega prema svom zdravlju. Kada nije moguće držati distancu snažno se preporučuje nošenje maske - rekla je ona.

Informer

Ministarka je dodala i da je korona situacija sve povoljnija, a da su bolnice počele da se vraćaju u normalan režim rada.

- Na osnovu učestalosti obolevanja i umiranja imamo postepeno smanjivanje. Ono što ukazuje na povoljniju situaciju je ukupan broj pregleda na kovid ambulantama, broj hospitalizovanih, a to je uslovilo i smanjivanje potrebnog broja kovid ambulanti. Bolnice su počele da se vraćaju u normalan režim rada, a u ovom momentu su kovid bolnice nove bolnice koje smo izgradili za vreme kovida - rekla je Kisić.

Bonus video: