11.03.2022.

23:40

Foto: Shutterstock

Vesti

TURISTIČKI POSLENICI OČEKUJU DOBRU SEZONU! Ipak, najavljuju SKUPLJE ARANŽMANE...

Ove godine bi turisti mogli ponovo da putuju u Italiju, jer se već sada ugovaraju čarter letovi za neke tamošnje destinacije. Što se tiče Španije, ugovoreni su neki čarter letovi za Majorku  i Barselonu.

Seničić kaže da će cene tokom leta 2022. najverovatnije biti nešto veće zbog poskupljenja goriva, koje značajno utiče, pre svega na avionske aranžmane, jer učešće cene goriva u avio-prevozu ide i do 30 do 40 odsto.

Drugi razlog za poskupljenje jeste povećano interesovanje putnika za putovanja. Ali, koliko će da iznosi poskupljenje, Seničić ne može precizno da kaže.

Ipak, procenjuje se da će se kretati od pet odsto za privatni smeštaj u Grčkoj, do oko 15 odsto za hotelski smeštaj u Grčkoj, Turskoj, Albaniji.

Informer

Seničić ukazuje da bi ove godine moglo da se iskoristi dosta zamenskih putovanja, te je njegova preporuka svima koji ih imaju da se dogovore sa svojom agencijom oko njihove realizacije.

-Ostalo je nerealizovano nešto više od 100.000, odnosno oko 50 odsto ukupnog broja zamenskih putovanja i to je bio razlog što je produžena uredba Vlade Srbije - kaže Seničić i dodaje da prema informacijama koje ima, ljudi koji imaju zamenska putovanja ovih dana dogovaraju putovanja sa agencijama za ovogodišnju turističku sezonu.