31.03.2022.

20:58

Foto: facebook.com

Vesti

POTREBNE DONACIJE ZA IZRADU PERIKA ZA ŽENE NA HEMIOTERAPIJI! Evo kako to možete da URADITE!

Tokom trajanja kampanje, pomoć ženama koje su u borbi protiv raka izgubile kosu, pružile su i brojne poznate i uticajne ličnosti – Jelena Gavrilović, Lena Kovačević, Milica Jevtić, Dunja Jovanić, Milan Maglov, Tamara Ćosić i mnogi drugi.

Samoinicijativno, inspirisane kampanjom, kosu su donirale i pevačica Sara Jovanović, kao i Janka Budimir, fitnes instruktorka i influenserka.

Informer

Prikupljanje sredstava

-Daj snagu su pokrenuli brend Pantene i naše Udruženje, uz podršku kompanije Delez Srbija. Cilj je da se prikupe sredstva za izradu perika od prirodne kose, za sve žene koje su tokom hemioterapije izgubile svoju - kaže za Kurir Vesna Bondžić, predsednica Ženskog centra ''Milica''.

Dodaje da oni koji nisu u prilici da doniraju kosu, u najbližim Maxi, Mega Maxi, Tempo ili Shop&Go prodavnicama mogu kupiti bilo koji Pantene proizvod – čime se sredstva alociraju za izradu perika. Takođe, moguća je  i direktna uplata na namenski račun Centra.

-Za izradu jedne perike potrebno je 250-400 grama kose, u zavisnosti od dužine i kvaliteta, dok minimalna dužina šišane kose mora iznositi 30 cm. Do sada je prikupljeno oko 100 kg kose, ali kada se u obzir uzmu sve pojedinosti za pravilnu izradu perika, te da je moguće iskoristiti samo dlaku koja je u potpunosti zdrava i pravilno ošišana, ovaj poziv je i dalje izrazito važan - ističe Bondžić.

Direktnu uplatu moguće je ostvariti na žiro račun Ženskog centra Milica: 105-710528-20 AIK Banka.

Bonus video: