Autor: M. Tonić Stojić

28.04.2022.

18:11

Foto: printscreen

Vesti

JA SAMO ŽELIM DA ŽIVIM KAO SVI DRUGI LJUDI! POMOZIMO ALEKSANDRU DA DOBIJE NOVI BUBREG!

Aleksandar Katanić (35) od 2016. godine boluje od bubrežne insuficijencije, a poslednjih godinu dana je na hemodijalizi koja ga održava u životu. 

Za svoju dijagnozu saznao je sasvim slučajno prilikom rutinskog lekarskog pregleda, koji je morao da obavi ne bi li postao fudbalski sudija. Zbog povišenog krvnog pritiska upućen je u Klinički centar gde je detaljnim analizama ustanovljeno da je reč o posledici oslabljenog rada bubrega.

Prvobitni plan da transplantacija bubrega bude obavljena u Beogradu, nakon dvogodišnjeg čekanja zbog pandemije korona virusom, pao je u vodu. Uz pomoć fondacije "Budi human" prikupljena su sredstva ne bi li se transplantacija obavila u Turskoj.

Nažalost, transplantacija bubrega u Turskoj nije mogla biti izvedena zbog toga što njegova majka nije bila odgovarajući donor.

- Moja borba traje predugo. Stvarno bih želeo da se vratim normalnom životu, sportu i živim kao svi normalni ljudi. Znam da možda tražim mnogo, ali bih zamolio sve dobre ljude velikog srca da mi pomognu i eventulano doniraju bubreg - kaže Aleksandar. 

Potrebno je da potencijalni donori budu 0 ili B krvna grupa. 

Ukoliko želite da pomognete Aleksadru, pišite mu na mail aleksandar.katanic1987@gmail.com ili ga kontaktirajte putem telefona 0643579165