03.05.2022.

10:58

Foto: pixabay i printscreen

Vesti

KORONA NIJE ODZVONILA ZA SVE, VEĆ SAMO ZA JEDNU KATEGORIJU STANOVNIŠTVA! Šekler otkriva i za koju!

Virusolog Veterinarskog specijalističkog instituta u Kraljevu Milanko Šekler kaže da korona nije odzvonila za sve, već samo za one koji su se vakcinisali.

- Očekivan potez u kontekstu trenutne situacije, ne vidim ništa čudno i mislim da je to ono što je najviše javnost tražila s obzirom na to kako ostale zemlje postupaju - rekao je dr Milanko Šekler.

Informer

Milanko Šekler

Komentarisao je i porast broja zaraženih u Kini i navodima pojedinih medija da je reč o "novom talasu" kovida 19. Kako je rekao, to nije nikakav nagli porast broja zaraženih, već Kina ima izuzetno rigidnu strategiju za suzbijanje virusa.

- Ne mogu da kažem da se vratila jača nego pre, jednostavno Kina ne menja svoj pristup u ovoj situaciji i oni i dalje imaju nultu toleranciju na ovu bolest. Oni se i dalje ponašaju kao, recimo, mi na početku pandemije - rekao je.

Kako je objasnio, Kina i dalje ima manji broj zaraženih u Srbiji i dodaje da se ništa dramatično nije desilo u Kini i da se radi o omikronu.

Informer

Na pitanje kako bi mogla da izgleda budućnost kada je pandemija u pitanju, odgovorio je da je koroni odzvonilo, ali ne kada je reč o celoj zemlji, već samo kada se radi o vakcinisanim građanima.

- Ne mogu da kažem da je odzvonilo koroni u našoj zemlji, ali mogu da kažem da je odzvonilo koroni za one koji su se vakcinisali. Oni nemaju razloga za brigu. Oni koji se nisu vakcinisali i koji su najpametniji na svetu, ja im čestitam - rekao je Šekler, piše B92.

Bonus video: