14.05.2022.

12:44

Foto: Pixabay/informer

Vesti

ČOVEK MENJA VELIKO GAZDINSTVO ZA STAN U BEOGRADU! Oglas na internetu podelio Srbiju (FOTO)

Iz godine u godinu sve više, naročito mladih ljudi, napušta sela i odlazi u gradove. Beograd drži ubedljivo prvo mesto po broju pridošlica, kako iz unutrašnjosti, tako i čitavog regiona.

Ova pojava diktira i sam porast cena nekretnina u prestonici gde je, svakako, čitava lepeza izbora za zaposlenje, školovanje, provod i društveni život, ali jedinstveni način života.

Dok došljaci vide nove mogućnosti, domaćini su skeptični i ne uvek blagonakloni prema ovakvim migracijama koje su dovele do želje Beograđana da napuste svoj rodni grad i pribegnu seoskom načinu života.

Na društvenoj mreži Fejsbuk u grupi koja podržava mlade na selu, osvanula je objava koja je podigla prašinu.

Naime, jedna je osoba odlučila da menja veliko seosko gazdinstvo za jedan stan u Beogradu, na šta su usledili razni komentari.

- Menjam kuću na selu sa 8 hektara obradive zemlje i 2 hektara šume u blizini Užica za stan u blizini Beograda - napisano je u objavi.

Informer

Povedena rasprava na društvenoj mreži o životu na selu i u gradu

Nakon ovoga usledila je lavina komentara sa pitanjem "zašto", na šta je autor objave i odgovorio.

- Ja živim u inostranstvu i nemam nikoga ko bi tu zemlju obrađivao, niti imam nameru da se vratim zauvek i zbog toga tražim to što imam u zamenu za stan u blizini Beograda - bio je jasan prodavac imanja.

Neki od članova ove grupe ubeđeni su da je reč o šali zbog sve većih cena nekretnina u prestonici koje diktira sama potražnja. 

Među članovima koji su komentarisali bilo je i zainteresovanih za ponudu, ali i onih koji se su poželeli pozitivan ishod tranasakcije:

- Svakako sa srećom. Nadam se da će na tu zemlju doći neko ko će tu živeti i uživati - napisao je jedan član.

Bonus video: