07.05.2022.

09:16

Foto: Printscreen

Vesti

GEJMERI IZ CELOG SVETA DOLAZIĆE U SRBIJU! Investicija države vredna 250 miliona evra, ovako će izgledati GEJMING SELO!

Na realizaciji projekta, koji će našu zemlju svrstati rame uz rame s Japanom i SAD, biće angažovano 12.000 ljudi, a po okončanju radova stalni radni odnos zasnovaće 2.000 građana

Kako će sve izgledati, prvi su videli su posetioci Srpjeskog paviljona na prestižnom Ekspo 2020 u Dubaiju.

Informer

Projekat gejming sela

Direktor "Gejming vilidža" Strahinja Tošić kazao je za Kurir da je izuzetno zadovoljan reakcijama ljudi iz celog sveta koji su prisustvovali prezentaciji u Dubaiju pod okriljem Privredne komore Srbije i Vlade Srbije, i dodaje da su oni tamo bili kasnije i gosti izlagača Relog medija. Objašnjava da je njihova kompanija, koja je stopostotno strana investicija zasnovana na tradicionalnim i kripto ulagačima, već neko vreme tražila najbolju lokaciju po celoj Evropi.

Informer

Ovako će izgledati gejming selo

- Pregovarali smo sa mnogim evropskim vladama i na kraju je odlučeno da investiramo u Srbiju zbog njene geostrateške pozicije, kao i zbog razumevanja srpske vlasti koliki je značaj ove industrije. Srbija će se tako svrstati rame uz rame sa Japanom i SAD i postati svetski centar gejming događaja i gejming industrije.

Za Kurir je iz Vlade Srbije rečeno da je zvanično pokrenuta procedura za formiranje nacionalnog saveta za razvoj e-sporta:

Informer

Gejming selo

- To će biti multisektorski savet, sastavljen od predstavnika svih relevantnih institucija, čiji je cilj da razmatra, predlaže i prati aktivnosti države u oblasti razvoja e-sporta, što podrazumeva i podršku izgradnji gejming vilidža. Država je prepoznala da je e-sport velika industrija, veoma popularna i ekonomski značajna, i da zavređuje našu pažnju, a nacionalni savet će razmotriti sve aspekte kako bi Republika Srbija ostvarila ekonomski benefit njenim razvojem.