11.05.2022.

11:48

Foto: printscreen

Vesti

KOME SMETA MUFTIJIN AMANET?! Rat između sina Muamera Zukorlića i udovice NE JENJAVA!

Otvoreni rat između njih počeo je od trenutka kada je Usame, zbog sumnji da je njegov otac trovan, zatražio obdukciju, a da o tome nije obavestio nikog, pa ni udovicu i ostalu Zukorlićevu decu.

Sinoć se porodični rat preselio i na Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru koji je osnovao Muamer Zukorlić, a čija je predsednica Elma Elfić Zukorlić. Naime, tamo je došlo do sukoba dve grupe obezbeđenja - već postojećeg koje vodi brat preminulog Muamera Zukorlića, Muhamed i novog koje je pokušao da postavi Usame Zukorlić.

- Izražavam duboko žaljenje što je večeras izostao profesionalizam i objektivnost i upućujem apel i molbu nadležnim organima da zaštite autonomnost Univerziteta od bilo kakvih političkih uticaja. Nadam se da će se sve radnje obavljati u skladu sa zakonom, te da će na isti način ubuduće svi obavljati svoj posao - poručila je predsednica Univerziteta u Novom Pazaru Elma Elfić Zukorlić.

Elma Elfić Zukorlić rekla je za RTV Novi Pazar da apeluje na nadležne da zaštite autonomnost Univerziteta. Ona je kazala da ju je vest o dešavanjima na toj visokoobrazovnoj ustanovi zatekla u Beogradu. Ona je sinoć imala još jednu misterioznu poruku - uz fotografije svoje i Muamerove dece, dve ćerke i dva sina, Elma Elfić Zukorlić je napisala: - Ko čuva Muftijin amanet? Ili bolje pitanje: Kome smeta Muftijin amanet?

Internacionalni univerzitet osnovao je pokojni Muamer Zukorlić i njime rukovodi Islamska zajednica u Srbiji koja je skoro potvrdila svoju odluku da Elma Elfić Zukorlić vodi tu visokoobrazovnu instituciju.