18.05.2022.

19:27

Foto: printscreen

Vesti

DECA IZ ENKLAVA I OVE GODINE IDU NA MORE! Kancelarija za KiM, ali i MNOGI DRUGI PRIKLJUČILI su se akciji SRPSKE SOLIDARNOSTI, MOŽETE I VI!

Humanitarna organizacija Srpska solidarnost i ove godine pokrenula je humanitarnu akciju "KOSOVO I METOHIJA JE SRCE NAŠEG SRCA", koja ima za cilj da u junu mesecu obezbedi letovanje na Crnogorskom primoriju za 100 naših malih heroja iz enklava sa Kosova i Metohije koji do sada nisu bili na moru. Osnovci iz enklava boraviće u Sutomoru u periodu od 1. do 10. juna 2022. godine.

OD KOSOVA I METOHIJE DO HRVATSKE NEMA SRBINA KOJI NIJE ČUO ZA NJEGA! Znate li ko je Branko Antić i zašto je on HEROJ?

Branko Antić napominje da je za ovu decu izuzetno značajno što imaju prilike da idu na ovakvo putovanje. Mnogima od njih ovakvo putovanje ostaće u sećanju čitavog života, jer ta deca žive znatno drugačije od svojih vršnjaka u drugim delovima Srbije.

- Tokom boravka na moru pored kupanja, sunčanja i dečije igre obezbeđeni su im izleti, krstarenja brodićima, žurke, sportske aktivnosti, kreativne radionice i sl. Opšte je poznato da je more, morska klima nešto najbolje što se deci preporučuje. Imajući u vidi da su naši mali heroji rođeni i žive u okruženju gde u većini slučajeva nemogu slobodno da se kreću i igraju sa svojim vršnjacima zbog čestih napada i provokacija od strane albanske većine. Pored svega toga njihovi roditelji u teškim uslovima podižu svoju decu često bez struje i vode, rešeni da ostanu, opstanu i svojim postojanjem sačuvaju nam našu južnu pokrajinu - objašnjava Antić.

On apeluje na one koji su u mogućnosti da se priključe akciji i usreće naše najmlađe sa Kosova i Metohije.

- Imajući ovo sve u vidu kao i činjenicu da nikada nisu bili na moru, pozivamo ljude dobre volje i društveno odgovorne kompanije da se priključe i pomognu u skladu sa svojim mogućmostima pomognu realizaciju ovog humanitarnog projekta. Naši partneri u ovom projektu "vitezovi sv Jovana Vladimira" iz Bara obezbedili su smeštaj u hotelima i apartmanima a kancelarija za Kosovo i Metohiju vlade republike Srbije prevoz preostali iznos koji nam nedostaje za hranu ( sva 3 obroka i užinu) je 1.200.000 dinara -moli Antić.

Svi zainteresovani mogu uplatiti finansijska sretstva na žiro račun br. 340-11013053-
38 , za uplate iz dijaspore putem pej pala srpskasolidarnost@gmail.com ili uplatom na
devizni račun – instrunkcije