22.05.2022.

07:00

Foto:

Vesti

ČAJ OD PETELJKI TREŠANJA LEČI NEKOLIKO ZDRAVSTVENIH TEGOBA! Evo, šta je u pitanju...

Protiv bolesti bubrega i mokraćnih kanala šaku peteljki trešanja treba skuvati u litri vode. Peteljke se, od trenutka kada voda provrim, kuvaju dva minuta. Čaj se potom ostavi da malo odstoji, procedi i pije se tokom dana nezaslađen u gutljajima.

Čaj od trešnjinih peteljki treba piti i protiv bubrežnih kamenčića. Čaj se priprema tako što se kašičica peteljki prelije sa 200 grama vode ili mleka i kuva jedan do dva minuta. Zatim se čaj ostavi da odstoji poklopljen pet minuta, a onda procedi i pije tri puta na dan.

Informer

Čuvajte peteljke od trešanja

Protiv srčanih tegoba treba usitniti 25 grama koštica trešnje, a zatim ih staviti u 80 mililitara jake rakije. Ovako dobijen sadržajostavi se da odstoji deset dana na umerenoj temperaturi. Od dobijene tinkture, dva puta dnevno se pet kapljica.

Sok od svežih trešanja preporučuje se i da se pije osam dana uzastopno ako vas muči reuma. Sok se pije po jedna čaša tri puta dnevno.

Za uklanjanje fizičke i umne iscrpljenosti, korisno je pojesti 250 grama ovog voća tri puta dnevno.

Sadrži vitamin B17

U košticama trešnje nalazi se mala količina vitamina B17, a smatra se da on utiče na smanjenje tumora, sprečava njegovo širenje i ublažava bolove uzrokovane kancerom.

 

ČAJ ZA CELULIT

Potrebno je

30 do 50 g peteljki trešanja
litar vode
pola kilograma trešanja

Priprema

Peteljke prelijte hladnom vodom i poklopite. Posle 12 sati na tihoj vatri, zagrevajte 10-tak minuta, pa prelijte cele plodove trešnje. Posle 20 minuta procedite kroz gazu i pijte po dva decilitra, pet puta dnevno. Osim što ćete povećati konzumaciju čajeva, morate pripaziti na ishranu. Dakle, umesto masnih jela, radije konzumirajte voće i povrće, namirnice bogate vlaknima i biljnim uljima.

Bonus video: