01.06.2022.

18:02

Foto:

Vesti

JEDNA GRUPA PACIJENATA IMA APSOLUTNI PRIORITET POSLE KORONE!

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar izjavio je da su kapaciteti preopterećeni kovid pacijentima i strah građana da dođu u zdravstvene ustanove tokom pandemije, doveli do toga da se pojedina oboljenja kasno dijagnostikuju.

Zato se, prema rečima ministra zdravlja, kasno počne sa lečenjem, a stvaraju se i liste čekanja.

Sada su apsolutni prioritet pacijenti oboleli od karcinoma - poručio je ministar dr Lončar.

Informer

Lončar: Kovid bolnice baviće se listama čekanja

Rešenje je u kovid bolnicama

Prema rečima dr Lončara, Ministarstvo zdravlja će pokušati da reši problem sa listama čekanja.

- Radićemo i trudićemo se da to sve nadoknadimo, imamo nove kapacitete, bolju opremu, primili smo i mlade lekare, pred kojima je ozbiljan izazov - rekao je Lončar, prenosi Tanjug.

On je naglasio da će u svim hirurškim klinikama prioritet imati onkološki pacijenti.

Lončar je rekao i da će njegov predlog biti da se kovid bolnice u Batajnici, Kruševcu i Novom Sadu, kada izađu iz kovid sistema, bave listama čekanja.

Te nove bolnice imaju skenere, ultrazvučne aparate, rendgene i operacione sale, pa će sve biti stvar organizacije. To bi bio benefit za sve pacijente - pojasnio je Lončar.

Na pitanje da li je tačno da je kovid bolnica u Batajnici prodata, odgovara da se o tome nije ni razmišljalo, niti govorilo.

Mi nikada o prodaji nismo pričali, niti je to ikada bila ideja. Bolnica u Batajnici pripada KCS, bolnica u Kruševcu pripada KC Niš, a ona u Novom Sadu pripada KC Vojvodini. U skladu sa tim će se i raditi - zaključio je Lončar.

Bonus video: