09.06.2022.

07:00

Foto:

Vesti

ZAR ŽIVOT MOG SINA VREDI SAMO TRI GODINE ZATVORA?! Otac malog Radenka (8), koji je preminuo nakon preloma ruke, ogorčen odlukom suda!

Tri godine zatvora za smrt nedužnog deteta u najmanju ruku je sramota! Bruka i sramota! Pa zar toliko vredi život mog sina, mog Radenka!? Tužan sam, ljut, besan! Posle završenog suđenja sva osećanja su mi pomešana... Znam ja da mog sina, moj ponos i diku, ništa neće vratiti, nijedna zatvorska kazna nije dovoljna za to što su mu uradili. Njega nema, pa nema, ali greškom lekara! A onda u takvoj situaciji osudite doktora samo na tri godine zatvora?! Pa toliko se danas dobije za razbojništvo, za neku glupost, a ne za pogrešno lečenje zbog koga je dete umrlo - kaže u ispovesti za Informer Milan Nikodinović, otac Radenka (8), dečaka koji je 2016. godine preminuo usled nesavesnog lečenja preloma ruke. Doktor Dobrivoje Bojanić za to je presudom suda u Šapcu kažnjen sa tri godine zatvora.

Tuga

Znam da mog sina, moj ponos i diku, ništa vratiti neće, nijedna zatvorska kazna nije dovoljna za ono što se desilo

Otac Milan Nikodinović

Prokleti dan

Pored kazne zatvora, doktor Bojanić dobio je i zabranu od pet godina bavljenja lekarskim poslom. Tužilaštvo je najavilo da će uložiti žalbu na presudu Apelacionom sudu. Za Radenkovu smrt sudilo se i lekarima iz Instituta za majku i dete u Beogradu, dr Žarku Đuraškoviću i dr Blagoju Grujiću, koje je sudija oslobodio krivice.

- Razočaran sam. Ne mogu da posle šest godina tuge i velike borbe tek tako pustim sve ovo. Teško mi je i emotivno, jer sve ono što sam slušao na suđenju vratilo me je u prošlost, na taj prokleti dan kada se sve srušilo i kada je naša porodica zauvek zavijena u crno. Pogotovo me je pogodila izjava dr Bojanića, kog sam prvi put slušao otkada je počelo suđenje. Sraman je to čovek, bez stida i savesti, jer je po ko zna koji put opet slagao, a mene u oči nije smeo da pogleda. Ni sam ne znam kako sam živ izdržao sve ovo. U jednom trenutku pomislio sam da će me strefiti šlog - priča otac Milan.

Prema njegovim rečima, za njega ovo nije kraj borbe.

- Očekivao sam mnogo veću kaznu. Doktor je osuđen na smešno malu kaznu, to je strašna sramota. Utvrđena je njegova puna odgovornost za smrt deteta, pa samim tim očekujem i da kazna mora biti u skladu s tim. Neću se ovde zaustaviti, žalićemo se do najviših sudskih instanci - najavljuje Nikodinović.

Informer

Radenko Nikodinović

Delikatan slučaj

Na drugoj strani, javni tužilac u Šapcu Aleksandar Protić kaže da je potrebno da se cela situacija sagleda detaljno kako bi se odlučilo kako će se dalje postupiti u ovom slučaju.

- Pisanu sudsku odluku koja se odnosi na smrt dečaka Radenka Nikodinovića još nismo dobili. Kada je dobijemo, nakon svih potrebnih sagledavanja, odlučićemo kako ćemo da postupimo u ovom predmetu, gde imamo jednog osuđenog, a dvojicu oslobođenih lekara. Inače, naše tužilaštvo je krajnje profesionalno, savesno i odgovorno postupilo u ovom delikatnom predmetu - saopštio je Protić.

Doktor Bojanić nestao?!

Ekipa Informera juče je pokušala da stupi u kontakt s okrivljenim dr Dobrivojem Bojanićem, ali do zaključenja ovog broja to nismo uspeli.

Iako nam se ranije redovno javljao, tokom jučerašnjeg dana doktor je bio nedostupan.