16.06.2022.

08:54

Foto: V.N.

Vesti

SVE ĆU VAS UBITI! Dojava o bombama u kikindskim osnovnim školama donela i jezivu poruku

Policija je trenutno ispred OŠ "Žarko Zrenjanin" i antidiverzioni tim će obaviti proveru o postavljenim bombama, a školske zgrade su potpuno ispražnjene i u njima nema nikoga, reko je Farkaš, koji je jutros obavestio sve roditelje da će nastava odvijati onlajn.

- Na školske mejlove većine osnovnih škola u Kikindi i okolnim selima, u Mokrinu, Sajanu, Iđošu...jutros oko pola pet na e-mejl adrese škola stigao je mejl na sprkom jeziku  o postavljenim bombama, a napisane su i užasne pretnje da će "nas sve poubijati", a u potpisu je neka skraćenica pošiljaoca. Ja sam jutros, čim sam video mejlove i obavešten da su i druge škole dobile iste pretnje, javio roditeljima oko 6 sati da će se nastava odvijati onlajn - kaže Farkaš za Informer.

Informer

On je dodao da je o svemu obavestio Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrušanjih poslova, a da su za sada otkazane sve aktivnosti unutar školske zgrade.

- Škole su uspražnjene i čekamo da policija i antidiverzoni tim obave svoj deo posla, kako bismo znali šta dalje da činio - kaže Farkaš.