16.06.2022.

19:48

Foto: Informer

Vesti

IMA JEDNO MOMČE S KOSOVA KOJE JE USPELO... Petar Petković prisustvovao predstavljanju pesme "Poleteo soko sivi"!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u potpunosti je podržala realizaciju spota koji je svojevrstan zapis o lepotama naše južne pokrajine, a pesmu je objavio PGP RTS.

Obraćajući se prisutnima, Petković je zahvalio Vasiću na tome što čuva zapis o našem Kosovu i Metohiji. 

- Mnoge pesme su ispevane o Kosovu i Metohiji i sudbini srpskog naroda na onom mestu gde se vekovima nebo i zemlja dodiruju i gde se svakoga dana stradanje i radost življenja susreću. Ne moze svako da peva o Kosovu i Metohiji i zato pesme o našoj južnoj pokrajini predstavljaju zov srpske duše i odjek slave naših predaka, ali i amanet i zavet budućim generacijama. O Kosovu i Metohiji mogu da pevaju samo oni koji su se napojili vode sa Šar planine, kolo igrali u porti Gračanice, molili se Joanikiju Devičkom i zaplakali na Gazimestanu.

Ali ima jedno momče sa Kosova koje je uspelo da donese svu uzvišenost kosovsko-metohijskih pesama i Kancelarija za Kosovo i Metohiju je pomogla da svetlost dana vidi i prva pesma "Ja sam momče sa Kosova" a koja je odavno ušla u  srce i dušu naroda s Kosmeta ali i čitavog sveta. 
Nadam se da će ovaj soko sivi da poleti prema nebu i da će da pronese glas o našem Kosovu i Metohiji  - poručio je Petković.

Informer

On je istakao i da je podjednako važno da danas zajedno sa kućama, putevima, bolnicama gradimo i naše duhovne građevine na KiM "koje nam natapaju srce i dušu ne samo suzama nego i radošću i to je ono što nam svima treba u ova izazovna vremena. Dragi Milane, neka je sa srećom - poželeo je direktor Petković.

Glumac Milan Vasić preneo je da jw sbojom najnovijom pesmom želeo da se "oduži Kosovu i Metohiji za prelepo detinjstvo".