28.06.2022.

21:25

Foto: printscreen

Vesti

VELIKA MESEČNA PROGNOZA ZA OMILJENE LETNJE DESTINACIJE SRBA! Pogledajte kakvo vas vreme očekuje na moru, u ovoj državi treća dekada biće PRETOPLA

Prema prognozi meteorologa Ristića jul u Grčkoj biće topao s mogućim pljuskovima, a treća dekada meseca biće veoma topla, temperatura će se popeti i do 40 stepeni.

Informer

Temperatura mora u Grčkoj

- Početak jula veoma topao, sparan sa temperaturama između 30 stepeni Celzijusa blizu mora i 35 stepeni Celzijusa na kopnu. Od 8. jula pa sve do sredine jula malo svežije, ali i dalje veoma toplo sa maksimalnim temperaturama oko 30 stepeni Celzijusa, na severu Grčke očekuju se pljuskovi kiše u popodnevnim i večernjim časovima uglavnom u unutrašnjosti zemlje ali se ne mogu isključiti i na samoj oblali mora. Treća dekada jula veoma topla, sparna, sa temperaturama u središnjem kontinentalnom delu Grčke i do 40 stepeni Celzijusa, blizu mora prijatnije sa temperaturama između 30 i 35 stepeni celzijusa - kaže meteorolog.

Informer

Crna Gora

Temperature u julu u Crnoj Gori prema rečima meteorologa biće veoma visoke, s tim što će treća dekada meseca biti još toplija, pa se tako i u ovoj državi očekuju tempersture i do 40 stepeni.

- Početak jula veoma topao, sparan sa temperaturama između 30 stepeni Celzijusa blizu mora i 35 stepeni Celzijusa na kopnu, u Podgorici i do 37 stepeni Celzijusa. Od 7. jula pa sve do sredine jula malo svežije ali i dalje veoma toplo sa maksimalnim temperaturama oko 30 stepeni Celzijusa, očekuju se pljuskovi kiše u popodnevnim i večernjim časovima uglavnom u unutrašnjosti Crne Gore ali se ne mogu isključiti i na samoj oblali mora. Bura će ohladiti more u drugoj dekadi meseca, ali će i dalje biti prijatno za kupanje. Treća dekada jula veoma topla, sparna, sa temperaturama u Podgorici i do 40 stepeni Celzijusa, blizu mora prijatnije sa temperaturama između 30 i 35 stepeni celzijusa. More u trećoj dekadi ponovo sve toplije - prognozira Ristić.

Informer

Temperatura mora u Egiptu

Egipat

Kada je reč o vremenskim izgledima za jul u Egiptu, Ristić ističe da će ceo mesec biti sunčan, a vreme sparno.

- Ceo mesec sunčano, toplo, sparno. Najniža jutarnja temperatura 27 stepeni Celzijusa a maksimalna dnevna temperatura oko 37 stepeni Celzijusa.

Informer

Temperatura mora u Turskoj

Turska

U Turskoj se početkom jula očekuje toplotni talas, te će tako temperature iz dana u dan rasti.

- Topli talas koji je trenutno iznad balkanskog poluostrva doći će i do Turske početkom jula tako da će iz dana u dan biti sve toplije i sparnije. Temperature krajem prve dekade biće oko 35 stepeni Celzijusa. Osveženje, manji pad temperature i pljuskovi kiše u popodnevnim i večernjim časovima u unutrašnjosti Turske početkom druge dekade meseca. Novo jače otopljenje sa temperaturama i preko 40 stepeni Celzijusa sredinom treće dekade meseca. Temperatura mora bez bitnijih promena i biće prijatna za kupanje - ističe Ristić.

Meteorolog Ivan Ristić navodi da će vreme u većini naših omiljenih morskih destinacija biti pogodno za uživanje u čarima leta i napominje da će UV indeks zbog malo oblaka tokom celog perioda biti povećan tako da treba biti na oprezu i primeniti sve vrste zaštita.

Bonus video: