28.06.2022.

22:06

Foto: Tanjug

Vesti

NA VIDOVDAN SVAKOM SRBINU SRCE ZADRHTI... Odlikovani episkop Lukijan Pantelić objasnio koliko je važno priznanje koje je dobio!

- Ovo odlikovanje podseća na sve naše sunarodnike koji su se žrtvovali da bismo mi danas živeli slobodni. Ovo je odlikovanje u isto vreme i obaveza da čuvamo mudrost, hrabrost i slobodu, koje nam nikada nije bilo dovoljno - kazao je za Tanjug episkop Lukijan.

On je rekao da Vidovdan na taj način pogotovo doživljava njegova generacija koja je prošla kroz rat i naglašava to da njegovo odlikovanje pokazuje da su i oni Srbi koji žive van granica svoje matice ponovo postali vidljivi.

- Ovo odlikovanje znači za postojanje Srba u okruženju. Naša matica dugo godina nije znala za nas koji živimo u Rumuniji ili Mađarskoj. Pojavili smo se na svetlost dana i naš predsednik Aleksandar Vučić brine za nas - naveo je Lukijan.

Dodao je da je Vidovdan inspiracija za srpski narod.

- Nažalost, živimo u takvom vremenu da je teško voditi brod i crkvu. Za to treba mudrost i Božija pomoć. Vidovdan i današnji događaj nas uči zajedništvu - kazao je episkop Lukijan.