Autor: J. Marković

08.07.2022.

01:17

Foto: Informer.rs/J.Marković

Vesti

DRAMA U FRANKFURTU! Više od 40 srpskih lekara ZAROBLJENO NA NEMAČKOM AERODROMU! (Foto)

Kako saznajemo, više od 40 srpskih lekara zarobljeno je na frankfurtskom aerodromu, upravo zbog problema u ovoj aviokompaniji. Srpski lekari vraćali su se sa važnog stručnog skupa iz Lisabona u Srbiju, sa presedanjem u Frankfurtu.  

Izvor Informera koji se našao na licu mesta, u avionu iz Lisabona za Frankfurt, i razgovarao sa njima prenosi nam kroz kakvu golgotu prolaze naši zdravstveni radnici trenutno! 

- Prvo je kasnio let iz Lisabona, čak sat i po! Kada su stigli do Frankfurta, drugim avionom iste kompanije trebalo je da se vrate u Beograd. Tu je nastao sledeći problem! Naime, iako je i drugi avion u suštini avion iste aviokompanije, a sleteli smo u 21.59 krivicom prevoznika, naše putnike nisu želeli da puste u drugi avion koji je poleteo tek u 22.25, prioritet za ukrcavanje u druge avione imali su prava samo građani EU - počinje priču naš izvor.

Besmisao ovog postupka, kaže naš izvor, pokazuje i to što posada iz Frankfurta ostaje u Beogradu kada sleti, ne vraća se.

- Krivicom kompanije let je kasnio, a onda ih samo nisu primili na let iste kompanije, ponavljam da biste shvatili koliko to nema smisla. Posebno nema smisla jer posada tog aviona, kada sleti u Beograd - neće se vraćati nazad, ostaju da prenoće u Beogradu. Znači da ne bi bilo dodatnih lančanih kašnjenja. Mnogo mi je žao ovih ljudi, sede ovde satima. Bili su na nekom velikom svetskom kongresu lekara u Lisabonu, oni se bore za zdravlje ljudi, a sada su praktično zarobljeni na aerodromu - kaže izvor Informera.

Informer

 
Isto ovo uradili i pre manje od dve nedelje!

Podsetimo, 26. juna ista aviokompanija držala je na istom aerodromu zarobljeno više od stotinu, takođe srpskih lekara! Zahvaljujući generalnom konzulu Srbije u Frankfurtu Branku Radovanoviću, tada je, kao i sada, Lufthanza preuzela troškove hotelskog smeštaja za putnike koji su na listama za naredne letove prema Beogradu.