22.07.2022.

17:04

Foto: PrintscreenInstagram/porfirije_patrijarh

Vesti

PATRIJARH PORFIRIJE PROSLAVIO 61. ROĐENDAN! Deca iz Slavonije uručila predivan poklon!

Deci iz osnovnih škola u Tenji, Bijelog Brda, Bršadina, Borova Naselja i Vukovara, pridružili su se i drugari iz regiona, koji su već ranije dolazili u posetu Hramu, i tom prilikom su patrijarhu kao rođendanski poklon donijeli sliku koju su zajedničkim snagama naslikali, a na kojoj se nalaze hramovi iz njihovih mesta.

Mališani su posebno zamolili srpskog patrijarha da što pre poseti i njihova mesta, jer, kako su naglasili, "naši hramovi jesu mali po veličini, ali su preobilni ljubavlju i radošću“, preneo je crkveni Radio Slovo ljubve.

Pokazavši im Hram Svetog Save patrijarh Porfirije je poželio dobrodošlicu gostima, te ukazao da su došli u centar srpskog naroda, jer Beograd je glavni grad u kome je Hram duhovni centar koji je podignut u čast Svetog Save.

Deca iz Slavonije došla su danas u jednodnevnu posetu Beogradu u kordinaciji Zajedničkog veća opština Vukovar, Ministarstva omladine i sporta Srbije i narodnim poslanikom Sanjom Lakić, a predvodili su ih njihovi veroučitelji Morjana Popović, Jovan Sekulić, Srđan Despotović, Petar Rudić i Borislav Vignjević.

Planom posete predviđeno je da deca obiđu Muzej Nikole Tesle i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Patrijarh srpski Porfirije rođen je kao Prvoslav Perić, u Bečeju, 22. jula 1961. godine.