26.07.2022.

07:00

Foto: Informer DN

Vesti

BROJNI SRPSKI TURISTI PO ZLU ĆE ZAPAMTITI OVOGODIŠNJI ODMOR! Pakao od letovanja

Devojka (19) propala je kroz pod diskoteke, ostala bez zuba i povredila nogu, dok je ženi u Alanji na glavu pala palma!

Od nesreća nisu pošteđeni ni naši turisti u Grčkoj - na jednog Srbina survao se deo stene na plaži (pogledajte okvire).

Informer

Bisera Tomić zadobila povrede u Alanji

Trovanje i infuzija

Jedan od lokalnih vodiča u Kušadasiju potvrdio je za Informer da se veća grupa srpskih studenata otrovala od hrane i alkohola na dnevnim žurkama.

- Ovo tursko letovalište je prepuno omladine i to su uglavnom studenti koji dolaze na organizovana putovanja. Šetaju polugoli, galame, opijaju se, i umeju da preteraju u piću. Oni uglavnom svi imaju smeštaj, hranu, organizovane žurke, program... Koliko ja znam, otrovali su se jer su preterali s alkoholom i hranom na jednoj od žurki na brodu. Ovde alkohol nije baš sjajnog kvaliteta, pa im je to dodatno stvorilo tegobe. Uglavnom su svi imali iste simptome - povraćanje i temperaturu od sunca. A bilo je i starijih putnika kojima nešto nije prijalo. Predstavnici agencija su ih zbrinuli u bolnici i svi su završili na infuziji. Sada su bolje i nastavili su letovanje - kaže vodič iz Kušadasija.

Informer

Alanja, Turska

Devojka propala kroz pod

Devojka (19) iz Srbije u nedelju je na jednoj od dnevnih žurki u Kušadasiju propala kroz daske u podu i zadobila ozbiljne povrede, zbog kojih je završila u bolnici. Za ovu nesreću javila nam je njena majka Milka M.
- Odveli su ih na žurku u neki klub i moje dete je propalo kroz daske poda. Drvene daske su joj isekle preponu i butinu, i morala je na ušivanje. Slomila je i zube... Niti može da jede niti da hoda. Nakon što joj je ukazana pomoć, o njoj se u hotelu brinula drugarica. Ogorčena sam i ljuta i na agenciju i na organizatore! Ja nisam sklopila ugovor sa tim mestom na kome su deca mogla da poginu, nego agencija. Tako da - oni su krivi! Nakon pregovora i dogovora, autobusom su je u takvom stanju poslali za Srbiju. Trenutno se konsultujem sa advokatom šta mi je činiti... - kaže ova majka za Informer.

Informer

Agonija na moru

Pakao na letovanju u Turskoj, u Alanji, doživela je i Bisera Tomić, koja je jedva izvukla živu glavu na odmoru! Ona je proživela pravu dramu kada joj se u hotelu na glavu obrušio poveći deo palme! Nesrećna žena završila je u bolnici iz koje nije mogla da izađe dok ne plati troškove lečenja, iako je, pre nego što je krenula na odmor, osiguranje uplatila u turističkoj agenciji preko koje je letovala.

- Uplatila sam aranžman "ol-inkluziv" od 15 dana i osiguranje koje je kupljeno u turističkoj agenciji preko koje smo putovali. Međutim, nisam ni slutila da će mi se odmor pretvoriti u pakao! U nedelju sam sedela u bašti hotela "Melisa" u Alanji kada mi je palma pala na glavu, i to celo drvo. Došla je hitna pomoć i odvezla me u bolnicu iz koje nisam mogla da mrdnem dok ne platim bolničke troškove. Dali smo i pasoš i osiguranje, ali ništa nije vredelo - započinje svoju priču Bisera i dodaje:

Informer

- Nikako nisam uspevala da stupim u kontakt sa osiguravajućom kućom. A zatim su od mene odustali svi, jer su u lancu zakazali svi, od ambasade, preko hotela, agencije, osiguranja... Niti se ko javljao niti je odgovarao na pozive i mejlove. Da nisam bila uporna i aktivna na društvenim mrežama, verovatno bih i sada bila u bolnici. Ljudi sa Fejsbuka koji su letovali u Turskoj pomogli su mi da nađem izlaz iz situacije. Svi su zvali koga znaju, vršili smo pritisak i na kraju je osiguravajuća kuća morala da plati račun koji je iznosio 2.800 evra! Pregledi, ušivanje, ležanje u bolnici... Ne znam kako bih i šta bih da nije bilo njih. Hvala svima.

Stena razbila Srbinu glavu

Komad stene se odvalio i pogodio muškarca iz Srbije (45) u glavu u petak po podne na izletu na reci Aheron u Grčkoj!
Nesrećni turista je sa ženom i detetom bio na izletu, kada se komad stene na plaži odvalio i udario ga pravo u glavu, nakon čega se on srušio na zemlju. Uplašena supruga je odmah pozvala pomoć, dok je nesrećni muškarac ležao na zemlji obliven krvlju. On je kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu Preveza, gde je nakon prvih pregleda prebačen na dalje bolničko lečenje.