27.07.2022.

07:00

Foto: printscreen

Vesti

MRZE SRBIJU I SRPSKU CRKVU, ALI ZATO VOLE PARE! Penthaus komite napadaju SPC, a stanove izgradili na zemljištu SPC!

Ekipa Informera otišla je na lice mesta, do "Dorćol centra", koji je još u izgradnji u Ulici cara Dušana. Zgrada koja se nalazi na samo 400 metara od Knez Mihailove ulice trebalo bi da ima više 30.000 kvadrata, a Tea Gorjanc Prelević i njen muž Dragan biće vlasnici ukupno 3.054 kvadrata stambenog i poslovnog prostora u samom srcu Beograda, koji vrede najmanje deset miliona evra.

Inače, Tea Gorjanc Prelević toliko je kritikovala Temeljni ugovor sa SPC, koji je crnogorska vlada usvojila 8. jula, da ju je crnogorski predsednik Milo Đukanović pozvao da kao njegov lični predstavnik bude u stručnom timu za ocenu ustavnosti i zakonitosti tog dokumenta.

Informer

I dok se Tea Gorjanc Prelević ni juče nije oglašavala ovim povodom, urednik portala "IN4S" Gojko Raičević, koji je prvi i objavio ove podatke, kaže da je dvoličnost sve prisutnija u javnom životu.

- Imamo brojne primere u regionu gde se dželati preimenuju u žrtve ili gde javni delatnici vrlo često lični interes stavljaju ispred savesti. Brojni nosioci državnih funkcija u Crnoj Gori, koji su bili vođe "aparthejda" i najgoreg oblika diskriminacije Srba, bogoborci i zagovornici otimanja crkvene imovine, masno zarađuju u Srbiji. I ne samo to, Beograd je odredište za školovanje njihove dece, lečenje bolesnih roditelja... Za takvo ponašanje krivicu treba tražiti sa obe strane granice - zaključuje Raičević.

Bonus video: