Autor: J. Marković

23.08.2022.

19:23

Foto: printscreen

Vesti

DRŽAVNI SEKRETAR ANTIĆ: Gubitak generala Delića veliki je gubitak za Srbiju, čast je bila služiti vojsku pod njegovom komandom!

Zoran Antić nije krio koliko ga je vest o smrti Božidara Delića potresla, budući da je generala Delića poznavao gotovo trideset godina. 

- Čast je bila služiti vojni rok kod takvog komandanta. Kao starešina bio prek, ali pravedan. Nijedan pripadnik 549. motorizovane brigade, kao ni vojnici na služenju vojnog roka nisu žalili na njega. Gubitak generala Delića veliki je gubitak za državu Srbiju. Kao državni sekretar Mnistarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, ali i kao čovek, Srbin, patriota i veliki poštovalac tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i ratnih veterana svih ratova, duboko sam potresen zbog ovog gubitka. Porodici Delić upućujem najiskrenije saučešće - rekao je Antić za Informer.

Podsetimo, penzionisani general Božidar Delić preminuo je danas nakon duge i teške bolesti, u Moskvi. U aktuelnom sazivu Skupštine našao se na mestu potpredsednika Skupštine, na predlog koalicije NADA, čiji su deo, uz Delićev pokret, Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije.