05.09.2022.

12:31

Foto: Promo

Vesti

PREDSEDNIK OPŠTINE MILOŠ VIDOVIĆ: FUNKCIONERI OPŠTINE SAVSKI VENAC IZ LIČNIH SREDSTAVA OBEZBEDILI ELEKTRIČNA KOLICA ZA MATIJU JOVOVIĆA

 

- Suština u ovim kolicima koja su Matiji potrebna je da on bude što samostalniji i mobilniji u svakodnevnim aktivnostima, da se razvija i napreduje zajedno sa svojim drugarima u razredu. Jedan od naših pririoteta je bio da osposobimo 2 škole za prijem dece sa specijalnim potrebama, te smo mi u prošloj godini uradili 2 rampe za kolica i to u Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ i „Radojka Lakić“. Pristupna rampa za kolica u Matijinoj školi „Vojvoda Mišić“ je, takođe, završena i postavljena o trošku Opštine. Ovo je treća rampa koju je Opština Savski venac uradila za manje od godinu dana. Mi se za decu sa naše opštine borimo neprestano, osluškujemo njihove potrebe i potrebe njihovih roditelja i trudimo se da im obezbedimo što bolje uslove života na Savskom vencu. Kada se radi o pristupnoj rampi koju će Opština postaviti u Matijinoj zgradi, u planu je da bude završena najkasnije do kraja ove nedelje – izjavio je Vidović.

Informer

Predsednik je ovim putem naglasio da je Savski venac specifična opština jer pored 6 klasičnih osnovnih škola ima i 3 specijalne osnovne škole „Dragan Hercog“, „Anton S ala“ i „Stefan Dečanski“. S obzirom da su u pitanju škole za decu sa specifičnim potrebama, mi kao Opština imamo poseban senzibilitet za rešavanje problema u ovim školama i zato sa ogromnom odgovornošću reagujemo na ovakve situacije i probleme koje odmah rešavamo kako bi sva deca sa naše opštine imala jednake uslove života.

U svakoj školi Opština Savski venac je krečila, rešavala mokre čvorove, sanitarije, sportske sale, letnje učionice, a dve škole su dobile grejanje na gas. Kontinuirano se trudimo da pomognemo i deci i roditeljima, a naročito u ovom konretnom slučaju, jer tada ne gledamo u čijoj je nadležnosti određena tema, već uvek apelujemo da svi treba da se uključimo i pomognemo našim sugrađanima a naročito najmlađima da žive lepše i bolje i omogućimo im da ostvare pravo na kvalitetan i dostojan život. Želimo i trudimo se da pomognemo Matiji, ali i svoj deci poput Matije kojima treba naša pomoć, da žive što samostalnije kako bi mogli da imaju normalan život kao i njihovi drugari, a kroz druženje sa njima i srećno detinjstvo – zaključio je predsednik Opštine.

Informer