21.09.2022.

18:53

Foto: Instagram/Tamara Misirlić

Vesti

BAKA LJUBINKA ŽIVI SAMA, BEZ STRUJE I VODE U DOTRAJALOM KONTEJNERU! Uprkos svim nedaćama koje su je snašle ona živi s verom da i za nju ima spasa! (VIDEO)

Baka Ljubinka nema uslove za normalan život, stari, dotrajali kontejner, unutar njega par stvari koje su miševi pojeli i uništili, nefunkcionalni šporet i šuplji pod koji predstavlja najveću opasnost za sedamdesetogodišnju baku, čine njen dom.

Tamara Misirlić, mlada humanitarka posetila je sa svojom fondacijom baku Ljubinku, njenu priču podelila je na društvenim mrežama u nadi da će se javiti ljudi koji žele da pomognu.

Kako kaže baka Ljubinka, živi jako teško, bez vode i bez stuje.

- Preko leta ne može da se diše, preko zime isto. Sve je ovom gvožđe, kako je spolja tako je i unutra, ako se zimi naloži zbog gvožđa se sve brzo zagreje i onda ne može da se sedi unutra. Ne možeš da opere, ne možeš ništa, nema vode, nemam ništa - priča Ljubinka kroz suze i dodaje:

- Ne mogu da radim ništa, i umorna sam, ceo dan čuvam svinje, branim ih od ubice, dodju i ubiju mi svinje, kol’ko su mi ubili nemam kosu u glavu. 

Zli su ljudi, kaže ona, živi u strahu da joj neko ne ubije svinje koje voli više od svega, a ubijaju ih svakodnevno.

Baka Ljubinka je uprkos svim nedaćama koje su je snašle zahvalna Bogu, što je živa i ostade u toj divljini, s verom da i za nju ima spasa.

Bonus video: