22.09.2022.

13:16

Foto: Informer

Vesti

Skup najboljih ginekologa u Budvi

Prisutni će moći da čuju oko 80 predavača iz čak 14 zemalja među kojima su i Sjedinjene Američke Države, Francuska, Italija, Češka, Portugal... Na ovom takozvanom svetskom skupu stručnjaka pričaće se o novinama i modernim načinima lečenja iz ginekološke onkologije, vantelesne oplodnje, infertiliteta, kao i o minimalno invanzivnoj hirurgiji...

Predsednik pomenutog udruženja prof. dr Aleksandar Stefanović ističe da je unapređivanje reproduktivnog zdravlja svojevrsno ulaganje u budućnost. 

- Stoga, napredak u oblasti onkofertiliteta predstavlja važan deo ukupnih napora za unapređenje uslova za dobijanje potomstva i poboljšanje prirodnog priraštaja. Naše Udruženje je uvek požrtvovano radilo na uspostavljanju i učvršćivanju saradnje sa kolegama iz okruženja i sveta, što smo pokazali i organizacijom kongresa i simpozijuma i tokom pandemije u onlajn formatu. Želja nam je da ovim Simpozijumom damo značajan prilog i podsticaj za dalje istraživanje, kao i svakodnevnu praksu - poručio je prof. dr Stefanović.