24.09.2022.

13:27

Foto: printscreen

Vesti

"ZAŠTO NEKO ŽELI DA RODI DEFORMISANO DETE I ONDA TRAŽI POMOĆ OD DRUŠTVA" Užasan komentar razbesneo korisnike društvenih mreža, žena žestoko osudila majku bolesne dece

Društvenim mrežama deli se apel za pomoć bolesnoj braći Stevanu i Filipu Stojanoviću koji boluju od autističnog poremećaja, a jedna korisnica Instagrama u komentaru napisala je svoje mišljenje koje je izazvalo bes među ljudima.

- Ako ste rodili prvo dete sa autizmom i predpostavljam da niste znali, ali nije mi jasno zašto ste rodili i drugo dete sa istom bolešću. Danas postoji ultrazvuk i mnoge metode za otrkivanje deformiteta dece dok su još fetusi i dok još može da se abortira. Zašto neko želi da rodi deformisano dete i onda traži pomoć od društva - napisala je korisnica društvene mreže Instagram.

Informer

Tekst potpisa

Ubrzo su ovaj komentar ljudi počeli da dele na svojim profilima pokazujući nezadovoljstvo.

Braća vode istu bitku

Stevan (11) Stojanović rođen je carskim rezom u terminu, a na rođenju je dobio ocenu 5. Sa 8 meseci je počeo da sedi, prve reči je izgovorio sa 10 meseci, a sa 16 meseci je prohodao.

Već sa nepunih godinu dana roditelji primećuju da Stevan prestaje da izgovara reči, da nema komunikaciju i da ne prati pogledom. Nakon pregleda lekara ustanovljeno je da ima autistični poremećaj.

Tri godine kasnije Stevan dobija brata Filipa koji je rođen u osmom mesecu trudnoće putem carskog reza. Filip je prve reči izgovorio sa 8 meseci, a prohodao je sa 14 meseci. Sa nepune 2 godine roditelji su primetili da i Filip ima iste simptome kao i stariji brat, a lekari su potvrdili da i on ima autistični poremećaj. 

Roditeljima ovih malih heroja potrebna je finansijska podrška kako bi dečaci nastavili sa lečenjem.

Informer

Bonus video: