29.09.2022.

14:59

Foto: printscreen

Vesti

TERAPIJA SA DELFINIMA NIKOLI JEDINA ŠANSA DA PROGOVORI! Mladić oboleo od autizma bije tešku bitku, roditelji očajni mole za pomoć

Nikola je rođen kao zdravo dete, a godinu dana nakon rođenja oboleo je od autizma. Lekari su konstatovali 100% telesnog oštećenja, a jedan od najvećih problema predstavlja i govor zbog čega su ga roditelji vodili i na Kubu i u Izrael na lečenje. 

Boljitka kako njegov otac Vojislav kaže nije bilo sve dok nije otišao u Egipat na terapiju sa delfinima.

Informer

Nikola na terapiji sa delfinima

- Prošle godine u septembru prvi put smo otišli u Egipat na terapije. Tamo smo bili 15 dana i nakon toga Nikola je pomalo počeo da se oglašava. Za nas je to bilo neverovatno - priča otac Vojislav i objašnjava kako terapija utiče na njegovog sina.

On je kao delfin, kada uđe u vodu sa njima promeni se, delfini mu pričaju na uvo i na taj način ga teraju da se oglašava - ističe naš sagovornik.

Posle samo jednog odlaska u Egipat došlo je do određenih boljitaka, a porodica sada ima priliku da ponovo odvede Nikolu na lečenje u trajanju od 21 dan.

- Terapija nam je plaćena, ali mi nemamo sredstva da pokrijemo troškove puta - priča Vojislav i moli sve ljude dobre volje da pomognu.

Informer