28.09.2022.

16:10

Foto: www.mod.gov.rs

Vesti

Stefanović: Jedinice Kopnene vojske uvežbane i savremeno opremljene!


Ministar Stefanović je, tom prilikom, poručio da su naši vojnici, podoficiri, oficiri osposobljeni i pripremljeni za izvršenje svakog zadatka u cilju odbrane naše zemlje, ali i opremljeni najsavremenijim sredstvima od "Nora B-52", BOV KIV-a do tenkova T-72MS i oklopnih vozila BRDM 2MS, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Drago mi je da ovde u Nišu u našoj Kopnenoj vojsci mogu da vidim koliko su osposobljeni i pripremljeni naši vojnici, podoficiri, oficiri za izvršenje svakog zadatka u cilju odbrane naše zemlje i koliko umeju da koriste sva sredstva koja je naša država nabavila za našu vojsku. Oni su ovladali svim sistemima i podsistemima koje imaju na savremenim oruđima i oružjima i mogli ste da vidite i kada se radi o „Nori“, BOV KIV-u, tenku T-72MS ili BRDM 2MS ili bilo kom drugom sredstvu, kao i o podsistemima koji se nalaze u ovim vozilima i oruđima, koliko su ovi ljudi uvežbani i spremni i koliko smo ubrzali rad naših posada, rekao je Stefanović.

Rezultat toga, rekao je ministar odbrane, jeste efikasnije izvršenje dodeljenih zadataka.

Informer

Danas, sve ono što smo nekada mogli za, da kažem, desetine minuta možemo da uradimo u minutima i desetostruko ubrzamo pripremu za njihov izlazak, a to znači i efikasnije izvršenje tih zadataka. Hoću da pohvalim sve ljude u Kopnenoj vojsci, od komandanta generala Simovića do naravno svakog od izvršilaca i poslužilaca ovih oruđa, i da se zahvalim i starešinama koji rade ovde i koji zaista čine sve da naši vojnici budu i spremni i sposobni i da svojim primerom pokažu našim vojnicima kako se voli naša zemlja. Još jednom hvala svima na ogromnom radu i mi ćemo se truditi naravno da i kroz povećanja plata, ali i kroz nabavke novog naoružanja da pokažemo koliko cenimo njihov rad, rekao je ministar Stefanović.

Tokom današnje posete komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović upoznao je ministra Stefanovića o stanju u jedinicama Kopnene vojske.

Ministar odbrane obišao je i deo novouvedenih sredstava u jedinice Kopnene vojske među kojima su i samohodna top-haubicu 155 mm Nora-B52, BOV KIV, univerzalna pokretna artiljerijska računačka stanica UPARS, tenk T-72MS i oklopni izviđački automobil BRDM 2MS.

Ministar Stefanović, tokom posete niškoj kasarni razgovarao je i sa pripadnicima Kopnene vojske koji su mu preneli iskustva u radu sa novim sredstvima kojima su jedinice opremljene.

Obilasku su prisustvovali i načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić i komandant Mešovite artiljerijske brigade pukovnik Dejan Novaković.