20.10.2022.

13:01

Foto: Privatna arhiva

Vesti

OVAKVU NASTAVNICU SAMO ZLATIBOR IMA! Danica na nesvakidašnji način podučava decu - Čak i mališani iz komšiluka dolaze kod nje da uče (FOTO)

Naime, ona sve piše i crta na ulici. Zato je Krcunova ulica u Užicu, ali i dvorište i okolina oko škole u kojoj radi, prepuna neobičnih školica sa tablicama množenja, planeta, zvezdi, voća, povrća...

Na ulici u kojoj živi pripremajući ćerku za kontrolni iz geografije zajedno sa njom kredom je nacrtala ceo Sunčev sistem, sa svim planetama, mesecom, suncem, podacima koliko su udaljeni i sve što ide uz tu lekciju. Ubrzo se priključilo još nekoliko dece. 

- Ovako nam nije naporno učenje ako planete Sunčevog sistema nactamo na putu. Ako nacrtamo na putu, deca zapamte ono što crtaju i mnogo im je zabavnije jer mogu da igraju kao školicu. Vežbaju i deca iz komšiluka, a i sva deca koja prolaze ulicom do škola Stari Grad i Prve osnovne – kaže Danica. 

Ceo Sunčev sistem je stajao na ulici do juče, dok nije oprana ulica. 

- Nema veze, naučili smo tu lekciju. Idemo dalje. Sada su na redu padeži iz srpskog jezika – kaže neobična nastavnica. 

Ovakav način podučavanja dece radi odavno. Oko škole u kojoj radi farbom su iscrtane školice sa tablicom množenja. I deca su joj u tome pomagala. 

- Volimo ovo da radimo i nije nam prvi put. Deca kroz igru najbrže uče. Najgore je kada kažemo deci:”Idi u sobu i uču”. Pišemo i crtamo jer je tako lepše – dodala je Danica. 

Zimi će biti malo problema, ali bar podučavanje svoje dece je prenela u kuću. 

- Već na zidovima kuće imam velike teblice množenja. Nema veze, kada dođe proleće prekrečićemo i spremiti za neke nove lekcije – sa osmehom je dodala naša sagovornica. 

Bonus video: