29.10.2022.

09:00

Foto: Perutnina Ptuj

Vesti

Koja je to superhrana idealna za uravnotežen i ukusan obrok?

Pileće meso, koje bi se moglo nazvati i superhranom, pravi je izbor kada želite da pripremite hranljiv, uravnotežen i ukusan obrok. Neverovatna nutritivna vrednost, kreativnost u pripremi i kvalitet ga svrstavaju na jelovnike svih koji zaista žele da uživaju u izuzetnoj hrani. Piletina je važan izvor hranljivih materija i sadrži visok nivo proteina neophodnih za izgradnju i obnavljanje tkiva.

Pileće meso korisno je i ukoliko održavate liniju, idete u teretanu, pošto ono doprinosi očuvanju mišićne mase. Pojedine studije pokazale su da povećanje unosa proteina doprinosi većoj sitosti, olakšava gubitak i pomaže u održavanju normalne telesne težine. Takođe, u pilećem mesu nalaze se i vitamini i minerali koji služe kao odličan dodatak uravnoteženoj ishrani.

Piletina se može pripremiti na više načina nego što možete da zamislite i lako će postati deo vaše svakodnevne ishrane. Pileće meso je zbog svog blagog ukusa nesumnjivo hrana koja daje prostor za smelost i kreativnost u kuhinji.

Informer

Kvalitet pilećeg mesa

Kvalitet pilećeg mesa je veoma važan. Nije svako pileće meso isto. Izbor jeste veliki, ali i činjenica je da se meso može kupiti u skoro svakoj prodavnici. Međutim, preporučujemo da pri kupovini isključivo birate pileće meso proizvođača koji primenjuju sistem kontrole koji obezbeđuje nepokolebljiv kvalitet, bezbednost i sledljivost proizvoda do potrošača. Perutnina Ptuj - Topiko iz Bačke Topole domaći je proizvođač koji kroz striktne procese kontrole svakog koraka proizvodnje obezbeđuje najviši kvalitet pilećeg mesa. Stalni nadzor i brojne laboratorijske analize garancija su besprekornosti i sigurnosti svih proizvoda Perutnine Ptuj. Uzgoj pilića odvija se na novim, moderni farmama što omogućava još sveobuhvatnije upravljanje proizvodnim lancem "od polja do stola". A ono što je najvažnije, svi proizvodni procesi počinju, odvijaju se i završavaju u Srbiji.
 

Svi vole domaće, zato biramo Natur piletinu Perutnine Ptuj.