02.11.2022.

12:16

Foto: Z.C.

Vesti

PRIORITET JE STICANJE NEOPHODNIH MEDICINSKIH ZNANJA! Nove specijalizacije za mlade lekare u Vranju

Rešenja koja su uručena su pedijatrija, opšta hirurgija, interna medicina, klinička biohemija, neonatologija, klinička transfuziologija, perinatologija, nefrologija, gastroeneterohepatologija, klinička farmakologija-farmakoterapija.

- Surovo sam istinit kada kažem da su kriterijumi za dodelu svake pojedinačne specijalizacije i uže specijalizacije isključivo bili stručni i da je urađen veliki posao zajedno sa resornim Ministarstvom zdravlja kako bi rešenja bila u vašim rukama - obratio se direktor Zdravstvenog centra Vranje, doktor Saša Đorđević.

Informer

Mladi lekari

Đorđević je dodao da je Zdravstveni centar Vranje u ovom periodu, za kratko vreme značajno dobio u opremi i savremenim dijagnostičkim aparatima i najavio je novo zapošljavanje mladih kadrova, kako lekara, tako i medicinskih tehničara - sestara.

- Čestitam takođe svima na omogućenom usavršavanju na vreme i važnije od toga je to što ste odabrali i volite, ono čime ćete se u medicini baviti i raditi - istakla je upravnica Opšte bolnice Vranje, doktorka Nataša Stoiljković.

Odnos prema pacijentu kao i razumevanje i profesionalan odnos međusobnog uvažavanja sa kolegama treba da vam bude jednako prioritet uz sticanje neophodnih medicinskih znanja tokom stručnog usavršavanja - jednoglasno su istakli predstavnici Uprave Zdravstvenog centra Vranje.

Bonus video: