17.11.2022.

20:00

Foto: Printscreen

Vesti

KAKVA KAZNA ČEKA ĐAKE ZA MALTRETIRANJE PROFESORKE U ŠKOLI U TRSTENIKU? Skandal koji je uzdrmao Srbiju dobija epilog!

On je za Tanug podsetio da se incident, prvi takav u 26 godina njegove karijere, odigrao 9. novembra uveče za vreme šestog časa popodnevne smene, a da su već sutradan preduzeti prvi koraci kada su obavešteni svi nadležni organi, kao i da je na svu sreću profesorka dobro, iako je na bolovanju.

- Učenici su na nastavi, ali protiv njih je pokrenut vaspitno-disciplinski postupak i nadam se da će mere protiv onih koji su snimali biti izrečene iduće nedelje - kaže direktor škole.

Očekuje i da će učenik koji izmakao stolicu biti kažnjen u roku od 15 dana.

Glidžić je rekao da je u pitanju takozvani treći nivo nasilja, za koji su predviđeni ukori sve do isključenja iz škole, o čemu odlučuje Nastavničko veće.

On je naglasio da za krivičnu prijavu škola nije nadležna već javno tužilaštvo ili policijska stanica, koji su o nemilom događaju blagovremeno obavešteni.

Glidžić napominje da u školi funkciniše Tim za borbu protiv nasilja koji je prošao sve edukacije.

Zamenik direktora Tehničke škole Nikola Tomović bio je dežurni nastavnik u večeri kada se nemili događaj dogodio.

- Nismo ništa čuli van učionice, a profesorka se nakon tog časa obratila za pomoć i slučaj je prijavljen Hitnoj pomoći i MUP-u - rekao je on.

Dodao da takvih slučajeva bahaćenja nije bilo ni u Tehničkoj školi, niti u nekoj drugoj u Trsteniku.

- Učenici su verovatno videli takve klipove na društvenim mrežama i poželeli da budu viđeni i poznati u društvu, ali tada prave i nepotrebne greške - naveo je Tomović.

Predsednk Aktiva direktora škola Trstenika Aleksandar Srećković najoštrije osuđuje nemili dogođaj.

- Očekujemo da nadležni organi najoštrije kazne vinovnike, a apelujemo i nadležne zakonodavce da promene regulativu i pooštre kaznenu politiku sa ciljem veće bezbednosti učenika i zaposlenih u prosveti - naveo je Srećković.

Pogledajte snimak.