12.12.2022.

17:00

Foto: V.N.

Vesti

SRBI, SLAVIMO LI "ŠVAPSKU" NOVU GODINU, ILI STE ZABORAVILI!? Pismeni zadatak Banjalučanina na temu o Deda Mrazu šokirao region

- Ja od Deda Mraza ne želim ništa, jer ne verujem u njega. Ako mi nešto treba, ja zamolim moga dedu i on mi pomogne, zato što moj deda postoji, a Deda Mraz ne postoji - počeo je dečačić u svom sastavu. 

Što je više pisao, realnost je više "udarala u glavu" onima koji su čitali, ali dečak je mnoge razoružao i svojom hrabrošću i darom da tako mali govori kao veliki!

- Na njega je moj deda pucao za vreme rata i pobedio ga je - hrabro pero dečaka piše i nastavlja:

- Mi imamo Svetog Nikolaja i u njega verujemo. Moj deda se na frontu molio Svetom Nikoli da mu pomogne protiv duha Deda Mraza, kako ne bi porobio nas, decu... Moj deda kaže da ako bi ja verovao u Deda Mraza, to bi značilo da su Srbi izgubili u ratu, što nije istina i ne može biti. To je dokaz da Deda Mraz ne postoji - piše dečak dalje:

- Ako mu se drugi klanjaju, moj deda i ja nećemo, niti onoj "Novoj Godini" koju on donosi i koju moj deda naziva "Švapska", voleći jedino onu koju Hristos donosi ovome svetu svojim rođenjem - završio je dečak i podsetio na vrednosti, vaspitanje, istoriju i duh u kom smo mi, Srbi odgajani.