Autor: Informer.rs

14.12.2022.

11:20

Foto:

Vesti

SKUP OVAJ DEDA MRAZ! Roditelji daju po 200 evra za 30 minuta za čiku u crvenom odelu!

Za ovo zadovoljstvo moraju da plate od 50 do čak 200 evra! Kako nam kaže Milovan R. koji godinama pred praznike radi kao Deda Mraz, najviše posla ima 30. i 31. decembra i 1. januara.

-  Od početka decembra pa do 20. decembra uglavnom uzimamo po 50 evra za pola sata. A kasnije ta cena skače iz dana u dan. Za udarne dane tražimo od 100 do 200 evra, zavisi kako ko. Oni koji imaju bolje, uverljivije kostime i brade mogu da traže i po 200 evra za pola sata - kaže sagovornik Informera.

Roditelji insistiraju da čarobni deka u njihov dom dođe baš za doček, ali je nemoguće svima izaći u susret:

- Svi žele da dođemo 31. i baš je velika navala. Kada bih mogao da se kloniram, bilo bi super. Ljudima nije žao i poslednji dinar da daju kako bi iznenadili svoju decu. Dešava se da se prijatelji okupe, pa podele trošak, a imao sam situaciju i da je cela zgrada sakupila novac za sat ipo vremena, da idem od vrata do vrata. To je bilo baš zanimljivo - navodi Milovan.

Lažni Deda Mraz dodaje da je ovaj posao veoma zabavan, ali i težak:

- Divno je raditi sa klincima, ali nije uvek lako. Ima oni koji me provale pa kaže: "Lažeš, nisi ti pravi Deda Mraz", ali ima i dece koja plaču kada treba da odem. Dinamično je i uvek drugačije - navodi naš sagovorovnik.