Autor: Informer.rs

27.12.2022.

13:35

Foto: Privatna arhiva

Vesti

HEROJ LUKA KOJI JE POBEDIO MALIGNI KARCINOM DONEO PAKETIĆE DRUGARIMA IZ BOLNICE

Detinjstvo nije za svakoga od nas najbezbrižniji deo života. Njegovo detinjstvo, pamtiće po oslikanim onkološkim hodnicima, borbama, drugarima koje je stekao, ali i onima koji su zauvek napustili ovaj svet. Svakog dana čuo je jecaje svojih roditelja, ljudi, doktora...

Informer

Svakog dana je bio sve jači i jači. I onda kada su mnogi mislili da neće uspeti, on je pokazao zube toj užasnoj i teškoj bolesti.  On je heroj Vrnjačke Banje. Neko od koga svi mi možemo mnogo toga naučiti. Sa tri godine dijagnostikovan mu je maligni karcinom u sinusnom kanalu. Njegovo ime je Luka Vesić. Učenik je drugog razreda OŠ "Popinski borci" iz Vrnjačke Banje. 
Danas je on jedan zdrav dečak. Trenira košarku i obožava igrice, ali njegova želja za Deda Mraza ostavila je sve bez teksta.

Informer

Poželeo je da pomogne svojim drugarima sa "Instituta za majku i dete" gde se i on dugo godina lečio. Iz bolnice je izašao kao pobednik, ali je tamo ostavio i deo sebe.
Zajedno sa njegovom učiteljicom Mirjanom Stojkovic došao je do realizacije njegove ideje da njegovi vršnjaci  iz odeljenja i on oslikaju novogodisnje kalendare sa motivima Vrnjačke Banje i da od zarađenog novca kupe poklone njegovim drugarima sa Instituta za majku i dete. 
Roditelji, ali kolege njegove mame osim kupljenih kalendara, donirali su i stvari, igračke, poseteljinu...

Informer

I danas, nakon tročasovne vožnje, hrabri Luka sa svojim drugarima iz škole, posetio  mesto u kojem toliko dugo boravio. Susreo se sa svojim doktorima, vilenjacima i drugarima koji danas vode najvažniju bitku.

Informer


Ohrabrio ih je, nasmejao i poželeo samo jedno. Da i oni za nekoliko godina, urade isto što i on danas. I uradiće. I uspeće. Veruje Luka. 
Mali, a veliki Luka. I kada pomislite da imate neku drugu želju za sledeću godinu, a da to nije zdravlje, setite se ovog junaka.