29.12.2022.

13:35

Foto: Zastitnik potrosaca

Vesti

Domaće gorivo - sve što je potrebno vašem automobilu!

Jedna od najvažnijih stvari o kojoj treba misliti kada je u pitanju auto, jeste koje gorivo koristimo. Gorivo direktno utiče na rad i trajanje motora i zato je važno da bude odgovarajućeg kvaliteta.

Tako je NIS u kreiranje goriva uložio decenije rada, kako kroz obuku zaposlenih koji rade na njegovom razvoju, tako i kroz najmoderniju tehnologiju obrade i sistem transporta koji ne utiče na opadanje kvaliteta.

Gorivo koje se toči na svim NIS Petrol i Gasprom benzinskim stanicama prolazi kroz veoma strog sistem kontrole, godišnje se izvrši preko 180.000 ispitivanja goriva kako bi se otklonila i najmanja sumnja da do potrošača ne dolazi proizvod najkvalitetnijeg sastava. Analize uključuju 400 različitih ispitnih metoda, a posebna pažnja se posvećuje kontroli kvaliteta u cisternama nove generacije.

Procenjuje se da gorivo na kvalitetu najviše gubi upravo u transportu, pa je kompanija uvela najsavremenije cisterne koje omogućavaju najmanje moguće opadanje kvaliteta u procesu dolaska do benzinskih stanica.

Da gorivo NIS-a zaista pozitivno utiče na performanse automobila dokazano je i studijom Mašinskog fakulteta koja je pokazala da gorivo kompanije NIS omogućava odličnu efektivnu snagu motora sa niskom specifičnom efektivnom potrošnjom goriva, a uz smanjenu emisiju nesagorelih ugljovodonika i oksida azota.

Potrošači su prepoznali kvalitet domaćeg goriva i ukazali poverenje kompaniji čiji program lojalnosti „Sa nama na putu“ broji više od milion članova.