29.12.2022.

14:42

Foto: Privatna arhiva

Vesti

DEČICA ĆE NOVU GODINU DOČEKATI U BOLNICI, ALI... DEDA MRAZOVI SU IM IZMAMILI OSMEH! Pripadnici Gorske službe sa krova Tiršove delili paketiće

Akciju su zajednički sproveli Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, a u tome su im se pridružili i Gorska služba spasavanja, Fondacija "Zajedno za mlade", studenti medicine kao i Nacionalna fondacija za porodična pitanja i demografiju. Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić Tepavčević čestitala je svima predstojeće praznike i poželela deci koja se leče u Tiršovoj da sledeće praznike dočekaju sa svojim porodicama.

- U ovo prednovogodšnje vreme darivanja, svi bar malo želimo da se osetimo kao deca i radujemo se praznicima. Zahvaljujem se divnim Deda Mrazovima što su tu obraduju naše najmlađe - kazala je Kisić.

Pomoćnica ministarke za javno zdravlje Jelena janković izjavila je da će to Ministarstvo uvek davati podršku akcijama, posebno kada su deca u pitanju i njihove novogodišnje želje.

- Želja je da sva deca ozdrave, da svi budu zdravi, a ministarstvo će im obezbediti sve što im je potrebno - poručila je Janković.

Direktor Dečije klinike u Tiršovoj Siniša Dučić podsetio je da ovo treći put da Deda Mrazovi dele paketiće sa prozora te klinike.

- Želim da se zahvalim ministarstvima i ministarkama Grujičić i Kisić, takođe studentima, donacijama, GSS koji nam izlaze u susret i uveseljavaju naše male pacijente. Ovo je treći put da se deda mrazovi spuštaju niz krov zgrade, a deca se tome mnogo obraduju - istakao je Dučić.

Pre Tiršove, paketići su se delili i na onkologiji i Institutu za neurohirurgiju, rekao je Aljoša Palija, iz Fondacije "Zajedno za mlade".

- Drago nam je što se ovoliki broj ljudi odazvao i što dva resorna ministarstva stoje iza nas. Želimo da ovu akciju sprovodimo i narednih godina jer je nama osmeh naše dece prva stvar na svetu, naročito za praznike - istakao je Palija.

Ispred studenata medicine Danilo Mladenović je poručio da je njemu i njegovim kolegama drago što su ih, kako kaže, njihove profesorke, ministarke dr Grujičić i dr Kisić pozvale da se uključe u tu akciju.

- Smatramo da mladi treba da se uključe u humanitarne akcije, a mi ćemo podeliti više od 300 paketića u različitim zdravstvenim ustanovama deci koja praznike nažalost neće sprovesti u svojim kućama. Studenti medicine podržavaju i žele da podižu svest o humanitarnim akcijama - kazao je Mladenović. To je prva velika zvanična akcija u kojoj učestvuje nova fondacija - Nacionalna fondacija za porodična pitanja i demografiju.

Iz Gorske službe spasavanja Jelena Đoković se zahvalila Fondaciji ministarke zdravlja Danice Grujičić na pruženoj prilici da deci koja se leče u Tiršovoj ulepšaju dan i praznike.

Bonus video: