16.01.2023.

17:37

Foto:

Vesti

BLICAO VOZAČIMA, PA POPIO KAZNU OD 116 EVRA!? Srbi besni zbog novog zakona koji je policija primenila u... MI, PA MI TAKVE NAZIVAMO HEROJIMA

Takozvano blicanje ili "ablendovanje" nije popularno samo u Srbiji već i širom Evrope. U nekim zemljama Evropske unije je to strogo kažnjivo, a to je na svojoj koži osetio i jedan vozač u Belgiji koji je dobio kaznu u visini od 116 evra, piše "Het Nieuwsblad".

Vozač je ovu kaznu dobio u zoni oko grada Diesta koji se nalazi u Belgiji. On je prošao kameru za brzinu i počeo je da upozorava vozače iz suprotnog smera blicanjem dugim svetlima, takozvanim "ablendovanjem". Potom je stao kraj puta i nastavio je da upozorava sve vozače iz suprotnog smera.

Policija je to videla i približila mu se, a on je i dalje nastavio da blica. Policija mu je zbog toga napisala kaznu od 116 evra.

Na društvenim mrežama se skoro na dnevnom nivou vode polemike o upozoravanju vozača iz suprotnog smera. Jedni smatraju da su ljudi koji "ablenduju" najbolji na svetu, dok drugi zagovaraju uvođenje i sprovođenje istih zakona kakvi važe u Evropskoj uniji.