16.01.2023.

22:18

Foto: Printskin

Vesti

OPET PODMETAČINA ZA SRPSKU DECU, DOKLE IDE NJIHOVA MRŽNJA!? Incident u Sarajevu im nije bio dovoljan (Video)

I postavlja se, doveka isto pitanje, dokle se ide sa mržnjom? U Sarajevu je održan regionalni dečiji fudbalski turnir u kom su učestvovala deca iz raznih zemalja. Među njima, bilo je i dece iz Srbije, koja su bila u pratnji roditelja.

Rasprava o ovim i brojnim drugim pitanjima povela su se u protekla dva dana na društvenim mrežama nakon što je Emir Suljagić na posprdan način komentarisao brutalni napad huligana na srpske roditelje i njihovu decu u sarajevskom naselju Ilidža, pri čemu je jedan od roditelja uboden nožem.

Sada, posle njihovog ispada, kao i u mnogo primera koje smo do sada gledali, hoće da podmetnu srpskoj deci kako su oni huligani, oni ti koji šire mržnju, i to tako što pokušavaju da podmetnu snimak koji uošte nije iz Sarajeva, već iz Pančeva, snimljen pre par godina. Jedan Ilidžanac se takođe javio da kaže kako hala u kojoj deca navijaju nije iz njegovog mesta!

- Ko to laže Fortuna je mala, nije mala, nije mala svakom po tri dala - pevaju dečaci na utakmici koja nema veze sa incidentom u Sarajevu. 

Na društvenoj mreži Tviter je bilo onih koji su prozreli zlu nameru u kojoj "podmeću" našoj deci.

- Osuđujem sve napade na djecu bez obzira na vjeru, naciju. Počinioci napada moraju biti uhapšeni. Ono što se vješto skriva u srbijanskim medijima, to je razlog zbog čega je došlo do incidenta. Djeca iz Srbije, pomognuti roditeljima, u toku utakmice pjevaju upravo ovu pjesmu...

Pogledajte snimak:

Ubrzo su usledili komentari korisnika ove drušvene mreže, neki su od ljudi iz srpskih redova, dok ima i onih koji nisu. Svi vide da je snimak podmetnut, a napad na Srpsku decu neopravdan! Ovo su samo neki od komentara:

- Ako je ovo uopste snimka od sinoć, čujes lepo da pevaju o Fortuni, prerada - jasno je svima...

- Po meni, legitiman razlog da se izbode neko - bio je ironičan jedan od komentatora.

Ovo su takođe neki od komentara:

Informer

Informer

Podsećamo, jedna osoba iz Beograda povređena je nožem u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža, kada je u subotu uveče napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera Fudbalskog kluba “Zvezdara” iz Beograda koji učestvuju na međunarodnom turniru.

Sarajevska policija je zbog ovog napada uhapsila desetak osoba, starosti između 20 i 27 godina.