26.01.2023.

13:30

Foto:

Vesti

OBRATITE PAŽNJU! Zabranjuje se promet OVE HRANE ZA BEBE - Oglasilo se Ministarstvo zdravlja!

- Uvidom u deklaraciju proizvoda "Bebelac 3, neto 400g", sanitarni inspektor je konstatovao da navedeni proizvod nije propisno deklarisan tj. deklarisan u skladu sa Pravilnikom o dodacima ishrane (dijetetski suplementi), tekst deklaracije proizvoda ne poklapa se sa odobrenim tekstom deklaracije i da se u deklaraciji proizvoda nalaze izjave koje dovode u zabludu potrošača.

Distributer „Kibid d.o.o“ dostavio je nadležnom inspektoru obaveštenje o postupanju po naloženim merama. Za učinjeni prekršaj sledi zahtev sudiji za prekršaje - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Kompanija Kibid doo, generalni distributer ovog proizvod saopštila je da je "Bebelac 3 PreciNutri" dodatak ishrani za malu decu na bazi mleka, potpuno sanitetski ispravan i istakla da je, u skladu s rešenjem inspekcije, započela proces povlačenja tog proizvoda zbog neusklađene deklaracije.
Kako kažu, odmah su preuzeli "sve mere iz rešenja" i započeli "proces povlačenja naznačenog proizvoda".
- Istovremeno obaveštavamo sve korisnike da je Bebelac 3 potpuno sanitetski ispravan i da njegov kvalitet nije doveden u pitanje - navodi se u saopštenju Kibida.
Kako objašnjavaju u toj kompaniji, proizvod se povlači zbog neusklađenosti između deklaracije i propisanog teksta Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih institucija.
Kako je navedeno, pomenuti proizvod pušten je u promet sa starom deklaracijom, a ne sa izmenjenim tekstom na osnovu obnovljene registracije 26. jula 2022. godine.

- Kompanija Kibid će "u najkraćem roku izvršiti usklađivanje sa najnovijim propisima a na osnovu nalaza Inspekcije, kako ne bi došlo do zabune među potrošačima i kako bi se proizvod što pre vratio u prodaju. Kao i uvek do sada, kompanija Kibid sarađuje sa svim nadležnim institucijama kako bi obezbedila kvalitetnu i bezbednu ishranu i dodatke u ishrani za najmlađe - navelo je to preduzeće.

Bonus video: