26.01.2023.

20:23

Foto: Facebook/Tamara Misirlić

Vesti

ŠTA DA RADIMO, MORAM DA SE BRINEM O NJEMU, NE MOŽE NIŠTA SAM... Porodica Mladenović živi u teškim uslovima bez STRUJE I KUPATILA, a bolesni Veljko DELI KREVET SA MAMOM!

Porodica Mladenović živi na nepristupačnom planinskom terenu, od dečijeg dodatka i socijalne pomoći, bez osnovnih uslova za život. 

Oni nemaju ni kupatilo, a Veljko je dete sa smetnjama u razvoju i dotrajali krevet deli sa majkom. Njegovo zdravstveno stanje dodatno ugrožavaju uslovi u kojima boravi.

Veljko ide u školu za decu sa posebnim potrebama. Njegova majka, Stojanka Mladenović nije u mogućnosti da radi, jer mora sina da vodi u školu, kao i na terapiju koju prima u Nišu.

- Šta da radimo, borimo se, ja moram da se brinem o njemu, ne može ništa sam, ne ume sam ni da se umije - ispričala je majka Stojanka.

Veljko je skroman dečko, njemu ne treba mnogo, kaže da bi voleo da ima svoju sobu i kupatilo.

Porodica je od Bujanovca udaljena 12 kilometara, a od prve prodavnice u susednom selu ima oko osam kilometara.

Kuća u kojoj su živeli je skoro pa urušena, a kuću u kojoj trenutno borave ustupio im je rođak, i ona je u katastrofalnom stanju, po plafonu i zidovima su brojne pukotine, a prozori su stari i polomljeni.

Pod je od zemlje, sve od nameštaja je staro i nefunkcionalno. Nalaze se izolovani od civilizacije i žive u strahu da ne ostanu bez krova nad glavom.

Bonus video: