27.01.2023.

18:48

Foto:

Vesti

SOMBORSKA POLICIJA U SVAKOM MOMENTU SPREMNA DA PRAVOVREMENOM REAKCIJOM ZAŠTITI BEZBEDNOST SVOJIH SUGRAĐANA

Širenjem krize u Srbiji najveći priliv migranata beleži se u gradovima severne i južne pokrajine u državi a Sombor kao jedan od tih gradova, budući da se geografski nalazi na njihovoj trasi kretanja prema granicama Evropske Unuje, u poslednje vreme beleži sve veće prilive kako regularnih tako i iregularnih migranata sa Bliskog Istoka.

Obzirom da u poslednje vreme Somborom gravitira i deluje nekoliko udruženja građana i pojedinaca, koristeći trenutnu situaciju, iz samo njima poznatih razloga za zajednički cilj imaju hiperbolizaciju svega onog što se u gradu stvarno dešava, pa sebi daju za pravo da iznošenjem lažnih informacija u ovom gradu kod svojih sugrađana izazivaju strah i paniku, Nezavisni sindikat policije KC Sombor, kao najbrojniji i jedini reprezentativni sindikat u Ministrastvu unutrašnjih poslova odlučio je da se ovim putem, kako široj javnosti tako i svojim sugrađanima, obrati na ovaj način.

Naime, mi kao što neki drugi čine, nećemo se baviti pitanjima na temu da li su ovde u pitanju izbeglice ili migranti, da li se na globalnom nivou radi o spontanom ili organizovanom procesu, kakve su eventualne posledice i koji je celokupni smisao ove pojave jer to prosto nije pitanje na koje policija sa bilo kog niova može dati odgovor. Delokrug rada policije u ovom segmentu se odnosi samo i isključivo na kontrolu boravka i kretanja istih koje se svakodnevno drži pod apsolutnom kontrolom.

Sa sigurnošću uveravamo širu javnost i građane Sombora da dolaskom pre 6 meseci na čelo policijske uprave Sombor,  potpukovnika policije Jovana Reljića i njegovih najbližih saradnika nema prostora za bojaz u bilo kom segmentu bezbednosti. Formiranjem posebnih timova, udarnih grupa i policije na svim raspoloživim nivoima, pored redovnih poslova, svakodnevno se pažnja i inteziviran rad usmerava upravo u ovom segmentu a sve cilju da Sombor za njegove građane bude pre svega siguran grad.

Predsednik Koordinacionog centra Sombor Nezavisnog sindikata policije Branislav Mirosavljević