20.02.2023.

16:47

Foto:

Vesti

OVO JE BROJ STRADALIH VOZAČA U DVA DANA, A PROGNOZA JE - BIĆE IH JOŠ?! Kako izbeći nove nesreće? MUP uputio strogi apel dvotočkašima

U subotu 18. februara u Gornjem Milanovcu poginuo je dvadesetsedmogodišnjak kada je zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu i pao sa motocikla, dok je u nedelju 19. februara u Prokuplju poginuo dvadesetogodišnjak koji je preticao kolonu vozila preko neisprekidane uzdužne linije, nakon čega je došlo do direktnog sudara sa putničkim vozilom.

Tokom 2022. godine u saobraćajnim nezgodama poginula su 42 vozača motocikala i 18 vozača mopeda. MUP posebno naglašava da su trećina poginulih vozača motocikala i mopeda osobe mlađe od 30 godina. Takođe, analiza saobraćajnih nezgoda pokazuje da se polovina saobraćajnih nezgoda događa zbog neprilagođene brzine, kao i da trećina poginulih nije koristila zaštitnu kacigu.

Ministarstvo apeluje i na vozače putničkih i teretnih vozila, kao i autobusa, da povećaju opreznost i posebno obrate pažnju na vozače motocikala i mopeda kako bi se sačuvala njihova bezbednost.