23.03.2023.

11:02

Foto: Tanjug

Vesti

SVAKI OSMEH DETETA JE SIGNAL DA ČINIMO DOBRE STVARI ZA NJIH! Kancelarija za KiM organizovala boravak na Tari za 50 đaka iz severnih opština Kosmeta (FOTO)

Putovanje će trajati do 27. marta, a za školarce su, u saradnji sa domaćinima, Centrom dečjih letovališta, organizovani razni obrazovno-zabavni sadržaji sa animatorima, kao i obilazak prirodnih lepota Tare, dodaje se u saopštenju.

Ovim Kancelarija za KiM nastavlja sa aktivnostima u organiziciji putovanja za školarce iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije, što se pokazalo kao izuzetno pozitivna praksa prethodnih godina.

Informer

 

Tokom boravka na planini, đake je obišla pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Svetlana Miladinov i poručila da će Kancelarija uvek biti čvrst oslonac našem narodu u pokrajini, posebno nastaviti da ulaže trud da se najmlađima obezbedi kvalitenije i zdravije odrastanje.

Informer

 

- Boravak dece na planini je veoma važan kako za socijalizaciju, tako i za njihovo zdravlje, jer naša deca odrastaju u specifičnim uslovima, a Kancelarija za KiM je do sada organizovala veliki broj putovanja za naše mališane iz južne srpske pokrajine, podjednako i iz opština južno i severno od Ibra i videli smo jako pozitivne reakcije na sve te aktivnosti koje sprovodimo - rekla je Miladinov, a navodi se u saopštenju.

Ona je dodala da će se i u budućnosti nastaviti sa ovim projektima.

Informer

 

- Svaki osmeh našeg deteta sa prostora Kosova i Metohije je signal da činimo dobre stvari za njih, a takođe i podstrek da činimo još više i važno nam je da znaju da je država Srbija njihov čvrst oslonac i da ćemo uložiti napore da im oplemenimo školske dane - istakla je ona.