26.03.2023.

11:53

Foto: rgz.gov.rs

Vesti

SITUACIJA OKO DEČJEG POZORIŠTA BOŠKO BUHA NIJE NASTALA ZBOG POSTUPKA UPISA U KATASTAR! Oglasio se Republički geodetski zavod!

"Dragi sugrađani, bili ste svedoci višednevne hajke na katastar od strane pojedinih medija koji su plasirali dezinformaciju da je katastar napravio grešku i da će zbog toga naše najpoznatije dečje pozorište Boško Buha biti iseljeno. Kako bi zabrinuti građani Srbije imali tačne informacije, katastar je 21. marta 2023. godine demantovao ove nepravedne optužbe i potpuno transparentno objasnio da je katastar postupio u skladu sa zakonom.

Jasno je da situacija oko dečjeg pozorišta Boško Buha nije nastala zbog postupka upisa u katastar već je u pitanju rešavanje imovinsko-pravnog pitanja što nije u nadležnosti Republičkog geodetskog zavoda. Pozivamo da se prestane sa iznošenjem neistina i neosnovanih optužbi na račun katastra jer takve optužbe uznemiravaju javnost i ugrožavaju pravnu sigurnost i ustavni poredak naše zemlje.

Republički geodetski zavod je danas jedna od najpriznatijih katastarskih institucija u svetu i imovina građana upisana u srpski katastar je u svakom trenutku potpuno sigurna a informacije o istoj lako dostupne i potpuno transparentne. Hvala građanima Srbije na poverenju".